Asigurarea măsurilor de ordine publică în județul Dolj

0

  1.          
            În perioada 5 – 7 iulie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, vor fi angrenate în misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor evenimente cultural – artistice, în zona de competență, astfel:
  2.          – vineri, 5 iulie și sâmbătă, 6 iulie, vor fi asigurate măsurile de ordine publică la manifestarea cultural artistică „Film în sat”, ce se va desfășura pe stadionul comunal din localitatea Cernătești;
  3.        – sâmbătă, 6 iulie și duminică, 7 iulie, jandarmii doljeni vor fi asigura măsurile de ordine publică la manifestarea cultural artistică ce se va desfășura în localitatea Leșile – „Ziua Comunei” din județul Dolj;
  4.        Misiunile jandarmilor au în vedere asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător bunei desfășurări a manifestărilor ocazionate de aceste evenimente, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice, încălcarea normelor de convieţuire socială, precum şi depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.
    Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la aceste manifestări, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să supravegheze cu atenție copiii care îi însoțesc și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare a bunurilor şi obiectelor personale.
    De asemenea, recomandăm cetăţenilor, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *