INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN „Mihai Bravul ” DOLJ, GAZDA CERCULUI PASTORAL  AL PREOȚILOR  MILITARI DIN CADRUL M.A.I. REGIUNEA  OLTENIA – BANAT

0

            Astăzi, 4 iunie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj a fost gazda lucrărilor ce s-au desfășurat în cadrul Cercului pastoral-misionar al clerului militar din M.A.I. regiunea Oltenia – Banat, manifestări cu caracter religios prilejuite de „Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți” în Patriarhia Română.

            Activitatea a început cu Sfânta Liturghie și pomenirea eroilor jandarmi, urmate de un Te-Deum de mulțumire pentru toată binefacerea primită de la Dumnezeu săvârșite de preoții participanți, la biserica cu hramul  Sf. M. Mc. Gheorghe din incinta I.J.J. Dolj, unde a participat și personalul unității.

            În cadrul acestei întâlniri, prezidată de preotul militar Felix Iulian Radu, șeful Secției Asistență Religioasă din cadrul M.A.I., au fost dezbateri cu privire la acțiunile umanitar-filantropice și rolul jandarmilor în comunitate, fiind evidențiată importanța credinței în Dumnezeu pentru reușita misiunilor curente.

            În cuvintele de învățătură preoții militari au subliniat importanța jandarmilor în lupta pentru siguranța cetățenilor care au nobila slujbă de a veghea la respectarea legii şi ordinii publice pentru semenii lor.

            Rolul preotului în viața jandarmilor este de a spori credința lor în Dumnezeu, care le este mereu alături la fiecare misiune, de a-i îndruma întru respectarea cuvântului Dumnezeiesc și, nu în ultimul rând, de a păstra vie memoria locului și a înaintașilor.

            Să oferim bunătate fără să cerem nimic în schimb, să respectăm poruncile biblice, să păstrăm vie memoria și dragostea față de locurile natale și oameni sunt sfaturi de urmat indiferent de vârstă, profesie sau de credință.

                                    Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *