Târgul jucăriilor și cărților, la Liceul Teoretic ”Henri Coandă”

0

Campania de transformare a Liceului Teoretic ”Henri Coandă” într-o școală deschisă comunității a luat ființă în urmă cu mai bine de șapte ani, când Planul de Dezvoltare Instituțională a fost pentru prima dată gândit plecând de la nevoile elevilor, dascălilor, părinților, comunității locale. Născută sub umbrela European School, viziunea Liceului Coandă urmărește să construiască o școală în care fiecare copil are acces la o educație de calitate, care să-l pregătească pentru succesul în viață și în carieră.

Inițiativa Liceului Coandă, Târgul jucăriilor și cărților, vizează schimbările în rutina activităților fizice la școală, în timpul liber din cadrul programului școlar, privind comportamentul sedentar.

Amenajarea unui spațiu de joacă atractiv, interactiv, dinamic și sigur este o inițiativă care poate contribui decisiv la menținerea stării de sănătate a elevilor noștri, într-un mediu plăcut, supravegheat de adulți responsabili, adecvat vârstei și nevoilor copiilor.

Un prim eveniment de amploare organizat în acest scop a fost Târgul de Crăciun, ediția 2023, ocazie cu care, prin implicarea și mobilizarea exemplară a tuturor – elevi, părinți, profesori, invitați din comunitatea locală – o fost strânsăo sumă importantă, dar insuficientă.

Astfel încât, pentru ca demersul să prindă viață, este organizat un al doilea eveniment de strângere de fonduri dedicate aceluiași scop: amenajarea unui spațiu de joacă pentru elevii ciclurilor primar și gimnazial.

În acest scop se va organiza o paletă diversă de activități interactive, atractive, atât pentru elevi, cât și pentru părinți sau bunici, precum: ateliere de confecționat moriști, pictură pe șevalet, atelier pentru decorat turtă dulce, ateliere de confecționat păpuși, jucării, ateliere de colaj, quizz-uri, vânători de comori, campionate de jocuri de cărți pe echipe, ateliere de storytelling, jocuri și activități sportive, muzică și dansuri în aer liber, desene pe asfalt cu licitație, ateliere de lectură în aer liber, spectacole de teatru și multe altele.

Toate activitățile se vor desfășura în aer liber, în curtea școlii, pe baza sportivă a liceului, iar activitățile conexe în locații stabilite de organizatori și semnalizate vizibil și atractiv.

Evenimentul va avea loc pe data de 31 mai 2024, în intervalul orar 10.00 – 14.00.

Vă mulțumim că sprijiniți dezvoltarea comunității Coandă!

Director,

Prof. Mihaela BRUMAR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *