Cupele mondiale de sărituri cu schiurile din România, transmise în toată Europa în următorii trei ani

0

Federația Română de Schi Biatlon (FRSB) și European Broadcasting Union (EBU) au semnat un contract de prelungire a drepturilor de difuzare a Cupelor Mondiale de Sărituri cu Schiurile, atât pentru competițiile de vară cât și pentru cele de iarnă, până la sfârșitul sezonului competițional din martie 2027.

Această prelungire reprezintă un pas important în continuarea parteneriatului fructuos dintre FRSB și EBU, parteneriat ce durează deja de zece ani.

„Suntem încântați să anunțăm prelungirea acestui parteneriat valoros cu EBU. Această colaborare durează deja de zece ani și sperăm că va fi la fel de fructuoasă pe viitor. Este extraordinar ca pasionații de sport să poată urmări pe Eurosport competițiile internaționale organizate la Râșnov. Sperăm ca în continuare să putem să organizăm în România, pe baza olimpică de la Valea Cărbunării, etapele de Cupă Mondială atât la fete, cât și la băieți, cu sprijinul partenerilor noștri tradiționali: Agenția Națională pentru Sport, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Consiliul Județean Brașov și Primăria Râșnov. Toți acești parteneri au fost alături de noi în ultimii 10 ani, împreună și cu alți sponsori.. În permanență ne-au sprijinit. În plus, să nu uităm niciodată de voluntarii din Râșnov, o entitate foarte importantă în organizarea acestor competiții”, declară Puiu Gaspar, Secretar General al Federației Române de Schi Biatlon.

Robert Portman, Director Sporturi de Iarnă al European Brodcasting Union, a subliniat, la rândul său, importanța acestui parteneriat.

„Suntem bucuroși să continuăm colaborarea cu Federația Română de Schi Biatlon. Prelungirea acestui contract reflectă angajamentul nostru de a aduce în casele telespectatorilor din întreaga Europă, și de acum înainte, competițiile sportive foarte frumoase din Râșnov. Avem deja o colaborare fructuoasă în spate, am putut adăuga noi evenimente în calendar și sperăm că, având ajutorul Federației Internaționale de Schi, să facem acest lucru și în viitor. Ne dorim și să avem ierni reci în România, să avem posibilitatea să ținem aceste evenimente. Suntem foarte bucuroși să continuăm colaborarea cu România, cel puțin până în 2027″, a declarat Robert Portman.

Parteneriatul dintre EBU și Federația Română de Schi Biatlon a început în urmă cu 10 ani, iar etapele de Cupă Mondială organizate la Râșnov și transmise în direct și pe Eurosport au pus România pe harta internațională a sporturilor de iarnă, în contextul în care doar 20 de țări din lume găzduiesc aceste etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile.

Cupele Mondiale de Sărituri cu Schiurile sunt printre cele mai așteptate și spectaculoase competiții din calendarul sportiv internațional. Acestea atrag an de an atenția a milioane de fani din întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *