Alai nocturn. Noi povești în case vechi de Noaptea Muzeelor

0

Pe 18 mai, Alai Hub își deschide ușile la Noaptea Muzeelor, pentru prima dată. Alai nocturn. Noi povești în case vechi va avea loc între orele 19:00 – 01:00, timp în care publicul este invitat să descopere poveștile trecutului și prezentului, pe care casa le adăpostește, alături de artiști și branduri locale.

Multe dintre casele vechi ale Craiovei poartă în ele povești încă nespuse, dar care așteaptă cu nerăbdare să fie descoperite și împărtășite. Una dintre aceste case își deschide sufletul în magica noapte de mai în care poveștile de ieri pentru oamenii de azi se derulează captivant și variat, de la ateliere de creație pentru toate vârstele, expoziții care îmbină discret și armonios obiectele trecutului cu cele ale prezentului, mixuri florale și muzicale, totul în demersul organizatorilor, partenerilor și participanților de a păstra și promova patrimoniul existent al Craiovei.

Ca o alternativă necesară la deja existentele participări locale în cadrul Nopții Muzeelor, „Alai nocturn. Noi povești în case vechi”marchează debutul unui program de revitalizare și redeșteptare a interesului din mediul privat și ong-uri pentru conștientizarea importanței salvării patrimoniului moștenit.

Program:

Alai Hub

19:00 – Alai Nocturn prin Craiova de iericu Mihai Murărețu

Hub House Home | Arta designului interior by AIO living

19:30 – 21:30 – Tattoo History and Acceptance Nowadays by Andrei_Skill

19:00- 01:00 | Expoziții

Tradițional Modernism by Atelier Adina Constantinescu

Mixuriflorale by April – Floral & Event Design

Falduri, cute șidichis by Mircea Georgescu

Hometown glory by Andreea Melinescu

Terasa Al12

19:00- 01:00 | Expoziție de artă digital

Underground v1.0 by ArtbeesGallery, curator: NONE32X32

            Fiecare participant, după ce va explora hub-ul și activitățile pregătite, va avea ocazia de a participa la o tombolă, organizată alături de Artesana: Artizanii laptelui.

Mai multe informații cu privire la program sunt pe pagina de Facebook a Asociației April Hub.

Parteneri:Oltenia mea, AIO living, Andrei_Skill, Atelier Adina Constantinescu, April – Floral & Event Design, Artbees Gallery, Beauty Boutique by Iulia P., InstaCraiova.

Cu sprijinul:Artesana, Asociația GAG.

Asociația April Hub a luat naștere în 2016, desfășurând o serie de proiecte atât la nivel local, cât și european, printre care InstaCraiova, The Festival, proiect premiat la Gala Tineretului din România sau CitizenshipLab II – Green Edition, proiect premiat la Gala Societății Civile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *