Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova asigură măsurile de ordine publică în contextul mini-vacanței ocazionată de Ziua Internațională a Muncii și a Sărbătorilor Pascale

0

          În perioada 30 aprilie – 06 mai, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,, Frații Buzești” Craiova, vor desfășura misiuni specifice în zona de responsabilitate, pe linia menținerii unui climat de siguranță pentru cetățeni precum și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice cu ocazia minivacanței de 1 Mai.

Pentru ziua de 1 Mai  recomandăm cetățenilor care aleg să petreacă în mijlocul naturii să nu distrugă, să modifice sau să degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor destinate pentru activitățile de picnic, să arunce deșeurile doar în locurile special amenajate, să lase locul în care au desfășurat activitatea de picnic curat și nealterat și să respecte ordinea publică conform prevederilor legislației în vigoare.

          Vom asigura măsurile de ordine publică pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Învierii Domnului, în zona lăcașurilor de cultînjudețeleDolj, Olt, Gorj, Vâlcea și Mehedinți (04/05.05.2024), astfel :

  • Dolj –Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru”;
  • Olt –  Mănăstirea ,,Brâncoveni”,Mănăstirea ,,Călui”;
  • Gorj-Mănăstirea ,,Logrești”,Mânăstirea ,,Lainici”,Mânăstirea ,,Cămărășeasca”, Mânăstirea ,,Strâmba-Jiu”;
  • Vâlcea – Mânăstirea ,,Cozia”, Mânăstirea ,,Turnu”;
  • Mehedinți – Mânăstirea ,,Sfânta Ana”,Mânăstirea ,,Vodița”,Mânăstirea ,,Topolnița”.

De asemenea, vom fi prezenți la manifestații cultural-artistice, respectiv ,,Hora de Paște în data de 05.05.2024, după cum urmează :

 – Măceșu de Sus (Terenul de fotbal);

– Maglavit( Școala Generală nr.1);

– Lipovu (Târgul de săptămână);

– Vela (Centrul Civic).

Totodată,vom asigura măsurile de ordine și siguranța publică la meciul de fotbal dintre echipele Universitatea Craiova 1948 CS SA – FC FCSB, care se va disputa în data de 06.05.2024, începând cu ora 21:00.

Concomitent cu misiunile de asigurare a ordinii publice, vom participa în această perioadă și la misiuni de menținere a ordinii publice, atât în sistem integrat cât și independent, în zona de competență.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentelor, adresăm cetățenilor următoarele recomandări:

 – să manifeste răbdare, să respecte indicațiile forțelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

 – în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă;

          Vă dorim sărbători fericite și binecuvântate alături de cei dragi!

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

 Inspectoratul de Jandarmi Județean „Mihai Bravul” Dolj,

la datorie cu ocazia mini-vacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

Cu ocazia mini-vacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj va suplimenta efectivele prezente în stradă și va fi angrenat în misiuni specifice, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, în zona de responsabilitate a unității.

            Astfel, în noaptea de Înviere, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică la biserica „Madona Dudu” din municipiul Craiova, Mănăstirea din localitatea Cârcea, Mănăstirea din localitatea Maglavit și biserica „Sfinții Apostoli” din municipiul Băilești.

            De asemenea, în perioada 04 – 06 mai a.c., jandarmii doljeni vor fi angrenați în misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele cultural artistice organizate în cadrul Târgului de Paște din Parcul Nicolae Romanescu, precum și în localitățile Grecești, Cetate, Bâlta, Bârca, Galicea Mare, Unirea și Maglavit din județul Dolj.

            Concomitent cu misiunile de asigurare a ordinii publice, jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj vor participa în această perioadă la misiuni de menținere a ordinii publice, în sistem integrat, cu polițiști din cadrul I.P.J. Dolj, în zona lăcașurilor de cult, zone aglomerate, piețe sau târguri de sărbători organizate în zona de competență.

            Totodată, vor fi asigurate şi măsuri specifice de pază şi protecţie instituţională la 32 de obiective aflate în responsabilitatea jandarmilor doljeni, precum și în zona conductelor de transport produse petroliere.

            Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la manifestările religioase şi manifestările cultural artistice, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să supravegheze cu atenție copiii care îi însoțesc și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare a bunurilor şi obiectelor personale.

            De asemenea, recomandăm cetăţenilor, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.       

 Personalul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mihai Bravul” Dolj vă urează

 Sărbători binecuvântate!

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *