„Fii tu campionul de mâine!”

0

Peste 100 de copii din învățământul preșcolar și primar au participat la prima ediție a Concursului județean „Fii tu campionul de mâine”, organizat de Școala Primară „Anghelos” și Colegiul Național „Frații Buzești”.

Concursul a fost organizat cu scopul de a promova sportul și artele în educația copiilor și a fost structurat pe două secțiuni: Sport și Arte vizuale.

Competiția sportivă a fost găzduită de Școala Primară „Anghelos” și a constat în trei probe practice, care au inclus parcurgerea unui traseu utilitar-aplicativ, aruncarea la coșul de baschet cu minge ușoară și utilizarea corectă a unei platforme de echilibru.

„Concursul este dedicat copiilor cu vârste mici, tocmai pentru a sublinia contribuția sportului  și artelor în creșterea frumoasă și sănătoasă a tinerelor generații. Un copil dezvoltat frumos poate, la rândul lui, să influențeze frumos pe cei din jur. Prin urmare, nu avem decât să le întărim curajul și încrederea că fac bine ceea ce fac, iar menirea noastră ca educatori este împlinită” a spus dna. profesor Marina ELENA – coordonatoarea evenimentului.

Concursul sportiv s-a desfășurat cu sprijinul studenților de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, din Craiova, care au oferit asistență și suport micilor concurenți. La competiție au participat copii înscriși la următoarele instituții de învățământ: Grădinița „Petrache Poenaru”, Grădinița „Joylight”, Grădinița „Voiniceii”, Grădinița „Julien”, Colegiul Național „Frații Buzești”, Colegiul Național Carol I și Școala Primară Anghelos.

La secțiunea dedicată artelor vizuale, Colegiul Național „Frații Buzești” va organiza un concurs de creație plastică, având ca temă „Jocurile copilăriei”. Concursul județean „Fii tu campionul de mâine!” este cuprins în Calendarul Activităților Extrașcolare Județene Dolj, pentru anul școlar 2023-2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *