Banca Națională a României invită publicul la a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”

0

  • În zilele de joi, 18 aprilie, și vineri, 19 aprilie, în intervalul 11:00 – 19:00, vor fi organizate tururi ghidate pentru publicul larg în Palatul Vechi al Băncii Naționale a României din strada Lipscani nr. 25 (București), fără programare prealabilă, pentru a marca 144 de ani de la înființarea instituției;
  • Mai multe sucursale și agenții ale BNR din teritoriu vor fi deschise pentru public;
  • În premieră, vizitatorii vor putea admira și exponatele din cadrul expoziției temporare Avram Iancu. Omul. Eroul. Legenda cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea eroului național.

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României invită publicul larg la cea de-a patra ediție a evenimentului Zilele Porților Deschise. Evenimentul va avea loc în zilele de joi, 18 aprilie, și vineri, 19 aprilie 2024, când vor fi organizate vizite pentru public în cadrul unor tururi ghidate de aproximativ 30 de minute, fără programare prealabilă, în intervalul 11:00-19:00 (ultima oră de intrare fiind 18:00), în grupuri de maximum 20 de persoane.

Tot în perioada 18-19 aprilie 2024, mai multe sucursale și agenții din teritoriu ale Băncii Naționale a României vor fi deschise pentru public, în același interval orar. Acestea sunt: Sucursala Regională Cluj, Sucursala Regională Constanța, Sucursala Regională Dolj, Sucursala Regională Iași, Sucursala Regională Timiș, Agenția Argeș, Agenția Brăila, Agenția Buzău, Agenția Gorj, Agenția Maramureș, Agenția Mureș, Agenția Prahova, Agenția Sibiu, Agenția Suceava.

În acest context, Sucursala regională Dolj a BNR invită publicul larg să-i viziteze sediul din orașul Craiova, (strada Unirii, nr. 6), joi, 18 aprilie, în intervalul 10:00 – 17:00, și vineri, 19 aprilie, în intervalul 10:00 – 18:00, unde va avea acces la informații referitoare la istoria și identitatea Băncii Naționale a României. De asemenea va putea fi admirată o expoziție privind începuturile monedei românești.

Evenimentul Zilele Porților Deschise a fost lansat în 2019 și marchează aniversarea băncii centrale a României.

Reamintim că BNR oferă permanent tururi ghidate gratuite pentru publicul interesat de moștenirea istorică, monetară și culturală a Băncii Naționale a României, cu programare prealabilă.

Vă așteptăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *