„Developing Creativity Through Robotics”, atelier STEM de codare cu ajutorul Ozoboților, la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”

0

xr:d:DAF88de1RI4:13,j:2585490714958838129,t:24041111

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, prin secția Mediatecă și American Corner Craiova va primi în data de 16 aprilie 2024 vizita unui grup de 15 elevi din Italia, însoțiți de profesorii lor, dar și de profesorii și elevii de la Liceul „Voltaire” din Craiova.

Acești tineri vizitatori vor avea oportunitatea să descopere resursele și activitățile oferite de bibliotecă și vor participa la un atelier STEM de codare cu ajutorul Ozoboților.

Tema activității este „Developing Creativity Through Robotics”, temă care le  oferă o perspectivă inedită asupra domeniului tehnologic și a posibilităților de inovare.

Elevii italieni implicați în cadrul unei mobilități Erasmus+, vor avea ocazia să interacționeze cu elevi români și să împărtășească experiențe și cunoștințe. Coordonarea acestui schimb cultural și educațional este asigurată de doamnele profesor Burtea Lavinia-Daniela și Udroiu Adriana, de la Liceul „Voltaire” din Craiova.

Această întâlnire, coordonată de colegele noastre Mădălina Băileșteanu și Sofia Cercel, reprezintă o oportunitate valoroasă pentru promovarea dialogului intercultural și a schimbului de idei între tinerii din diverse țări și comunități. Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, prin secția Mediatecă și American Corner Craiova facilitează astfel de inițiative și contribuie la promovarea colaborării și a înțelegerii reciproce.

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *