Zboruri gratuite și ateliere de dezvoltare personală pentru copiii rămași singuri acasă, Caravana Acasă Regăsit ajunge în județul Dolj
Caravana Acasă Regăsit își continuă călătoria prin țară în căutarea de noi beneficiari, cu scopul de a aduce împreună familiile despărțite de migrația economică, oferindu-le bilete de avion gratuite
București, 11 aprilie 2024– Luna aprilie vine cu o nouă ediție a Caravanei Acasă Regăsit, care își propune să readucă zâmbetul pe chipul copiilor din medii vulnerabile, oferindu-le ocazia de a-și revedea părinții plecați la muncă în străinătate. În perioada 18-19 aprilie, Caravana își continuă călătoria de bine în orașul Craiovapentru a lua pulsul comunităților defavorizate și a atrage noi beneficiari în program.
În premieră anul acesta, Caravana pune la dispoziție ateliere de dezvoltare personală facilitate de psihologi și traineri specializați în lucrul cu oamenii. Atelierele cu durata de o oră sunt gratuite și abordează teme despre familie, gestionarea emoțiilor, autocunoaștere, valorile și relaționarea interpersonală. Acestea sunt gândite să ajute participanții să-și definească emoțiile, să înțeleagă mai bine modul în care le influențează acțiunile și convingerile, dar și să le ofere instrumente practice pentru exprimarea lor în contextul familial și social.
„Acasă Regăsit este un proiect născut din inimă, din dorința de a alina, măcar puțin, dorul familiilor despărțite de mii de kilometri. Mai mult, este o călătorie a sufletului pe care mă bucur nespus că avem ocazia să o ducem la următorul nivel, după un debut de succes. Luna aceasta pornim din nou prin țară într-o nouă ediție a Caravanei pentru a cunoaște poveștile copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate și a încuraja înscrierile în program. Noutatea acestei ediții sunt atelierele de sprijin emoțional, pe care le organizăm împreună cu experții noștri în consiliere și dezvoltare personală. Tot acum, avem bucuria de a o prezentape Bianca, ambasadorul nostru și primul beneficiaral Caravanei de anul trecut,care își va deschide inima în fața oamenilorpentru a duce mai departe misiunea Acasă Regăsit. Ne dorim să ajutăm cât mai mulți beneficiari să înțeleagă mai bine ce se întâmplă în sufletul lor, pentru a putea gestiona eficient această realitate”, a declarat Elena Marin, CSR Manager & Marketing Specialist, Vola.ro.
Peste jumătate de milion de copii au cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate
Migrația economică este o realitate tristă cu care se confruntă multe familii și care lasă urme adânci în procesul de dezvoltare a copiilor rămași în țară. În ultimul an, peste 500.000 de copii au experimentat efectele de pe urma fenomenului migrației, având cel puțin un părinte plecat la muncă în afara țării. Revederile se întâmplă rar, o dată pe an sau chiar la intervale mai mari de timp, întrucât cei mai mulți părinți preferă să trimită banii câștigați din greu înapoi în țară decât să îi cheltuie pe transport.
De aceea, organizatorii Caravanei fac apel public la copiii și tinerii vulnerabili, la părinții plecați la muncă în străinătate, dar și la membrii familiei rămași în țară pentru a se înscrie în programul Acasă Regăsit și a beneficia de ajutorul pus la dispoziție de cea mai de încredere agenție de turism din țară. Prin înscrierea în program, familiile separate de condițiile economice se pot bucura de transport gratuit pentru a petrece timp de calitate împreună.
Beneficiarii programului Acasă Regăsit vor avea la dispoziție bilete de avion dus-întors, precum și servicii de transfer, asigurare și alte acte de călătorie, oferite de Vola.ro, către și dinspre localități de pe teritoriul Uniunii Europene și Marea Britanie. Înscrierea în program se poate face online pe tot parcursul anului, pe site-ul www.acasaregasit.ro, sau în persoană, prin intermediul Caravanei Acasă Regăsit, care va fi prezentă în următoarele localități:
Județul | Localitatea | Ziua | Ora | Locul întâlnirii |
Vâlcea | Râmnicu Vâlcea | 16 aprilie | Începând cu ora 14:00 | Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Râmnicu Vâlcea |
Hunedoara | Petroșani | 17 aprilie | Începând cu ora 12:00 | Primăria Orașului Petroșani (Sala de marmură) |
Dolj | Craiova | 18 aprilie | Începând cu ora 12:00 | Colegiul “Ștefan Odobleja” Craiova |
Craiova | 19 aprilie | Începând cu ora 10:00 | Şcoala Gimnazială Nr. 18 “Sfântul Dumitru”, Craiova |
Caravana Acasă Regăsit este un program dezvoltat de Vola.ro, în parteneriat cu Asociația The Social Incubator și cu sprijinul partenerului media Kiss FM.
Mai multe detalii despre campania Acasă Regăsit se găsesc pe pagina: https://acasaregasit.ro/, dar și pe conturile de social media Vola.ro.
***
Despre Vola.ro
În 2023, Vola a fost desemnată printr-un studiu Reveal Marketing drept cea mai cunoscută, utilizată și cea mai recomandată agenție de turism online din România. Compania a avut, încă de la înființare, o dinamică explozivă, atât ca cifră de afaceri, cât și ca număr de angajați și clienți. Vola.ro deserveste persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: bilete de avion, hoteluri, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.
În ultimii ani, strategia Vola.ro s-a îndreptat spre dezvoltarea unor servicii de călătorie unice, de tip fintech, menite să protejeze clienții de incertitudinea din jurul călătoriilor. Fast Refund, Trip Protect, Flex sunt produsele care permit recuperarea banilor în diferite situații. De asemenea, Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală. În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3ts Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la pr@vola.ro.
Despre Asociația The Social Incubator
Asociația The Social Incubator este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, ȋnfiinţatăȋn 2014 pentru a veni ȋn sprijinul tinerilor din medii defavorizate din România, prin intervenții sociale directe, pragmatice și creative. Organizația oferă sprijin pentru integrarea socio-profesională a tinerilor instituționalizați: cursuri gratuite de pregătire profesionalăși stagii de practică, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă legal și sprijin pentru găsirea unei locuințe subvenționate. De asemenea, asociația dezvoltă concepte și lansează proiecte sociale care să faciliteze inserția profesională a persoanelor din medii defavorizate. În 8 ani de existență, impactul The Social Incubator constă în 50 de proiecte implementate în 30 de județe, 22.100 de tineri participanți la activitățile de dezvoltare personală și profesională organizate și 1.923 tineri sprijiniți prin sesiuni de consiliere în procesul de integrare socială și profesională, la nivel național.