Muzeul Cărții și Exilului Românesc, în parteneriat cu Școala Primară „Anghelos” și Asociația Culturală Amon celebrează marți, 2 aprilie 2024, „Ziua Internațională a Cărții pentru Copii”

0

Muzeul Cărții și Exilului Românesc, în parteneriat cu Școala Primară „Anghelos” și Asociația Culturală Amon celebrează marți, 2 aprilie 2024, „Ziua Internațională a Cărții pentru Copii” prin organizarea evenimentului intitulat „Valențe ale exilului în literatura pentru copii. Incursiuni ludice și culturale”.

                 Evenimentul se va desfășura în sala multimedia a Muzeului Cărții și Exilului Românesc, începând cu ora 10.00, cu participarea unui grup de elevi de la Școala Primară „Anghelos”, din Craiova.

                 Prin acest eveniment ne propunem să valorificăm operele scriitorilor din exil, care au creat literatură pentru copii, prin asocierea lecturii cu muzica, într-un cadru ludic.

                 Momentul de lectură va fi realizat de Ștefan Cepoi, actor la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, care va interpreta din creația autorilor nevoiți să plece departe de țară, în exil.

                 Pe parcursul întâlnirii, grupul „Generația Folk” va oferi publicului spectator momente muzicale. Totodată, pe parcursul evenimentului, se vor desfășura ateliere de creație.

                 Evenimentul va fi moderat de Rodica Constanda și Mihaela Călinescu.

Biroul de presă al Muzeului Cărții și Exilului Românesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *