Secția de Științele Naturii continuă activitățile prilejuite de Luna Pădurii (15 martie-15 aprilie), și organizează vineri, 29 martie, 2024 – orele: 13.00 – 15.00, la sediul din Str. Popa Șapcă, nr. 8, workshop-ul cu genericul „PĂDUREA – LABORATOR ȘI CĂMIN AL BIOSFEREIˮ în parteneriat cu  elevii claselor a V-a de la Școala Gimnazială TRAIAN. 

Programul activității se va deschide cu prezentarea fotoexpoziției PĂDUREA – IZVOR DE VIAȚĂ ȘI DE RESURSE INESTIMABILE, documentată de muzeograf dr. Mirela Ridiche, apoi va continua cu lecția interactivă 🌳OM CU OM, coordonată de prof. Rodica Vladu și prof. Ana Maria Iancu Fîlfan. 

Împreună cu elevii, experimentăm o „călătorie” într-o pădure pe care o vom explora cu ajutorul simțurilor și a inteligentelor multiple. 

Este știut că nu toată lumea reacționează la aceiași stimuli de învățare, de aceea, cadrele didactice amintite au propus explorarea, în ritm propriu, natural, a biodiversității pădurii ,,o baie de pădure”- Shinrin Yoku, cum spun japonezii!
Realitatea fizică va fi construită pe baza simțurilor. Vom explora virtual pădurile dar ne vom folosi și simțurile, vom îmbina jocurile virtuale cu cele fizice așa cum s-a învățat în mobilitatea ERASMUS+,,GOING DIGITAL IN A INNOVATIVE CLASSROOM 2023-1-RO01-KA121-SCH-000139605″, finanțată de Uniunea Europeană, PRAGA 26.02-01.03.2024.

Bem aceiași apă pe care au băut-o și dinozaurii acum milioane de ani?
Respirăm același aer? Să întrebam PĂDUREA…

Manifestarea face parte din Proiectul cultural educativ „MUZEUL – O ȘCOALĂ ALTFELˮ și este organizată de muzeograf dr. Mirela Sabina Ridiche de la Muzeul Olteniei și director Diana Elena Brătucu, alături de prof. Rodica Vladu de la  Școala Gimnazială TRAIAN din Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *