Baroul Dolj, în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj și Inspectoratul Școlar Județean Dolj, organizează Conferința ”Drogurile? Un pariu cu viața ta”

0

Conferința“Drogurile? Un pariu cu viața ta

– Luni, 25 martie 2024 –

            În cadrul Programului“Fii Avocat în Școala Ta!”(FAST), al Uniunii Naționale a Barourilor din România, Baroul Dolj, în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj și Inspectoratul Școlar Județean Dolj, va organiza ConferințaDrogurile? Un pariu cu viața ta, luni, 25 martie 2024,începând cu ora 10.00, în Sala ”Amza Pellea” a Teatrului Național ”Marin Sorescu” din Craiova.

            Programul “Fii Avocat în Școala Ta!” este un proiect al Uniunii Naționale a Barourilor din România, privind educația juridică non-formală, adresat elevilor din ciclul gimnazial și liceal, prin care avocați voluntari din fiecare barou urmăresc familiarizarea elevilor cu informații despre organizarea sistemului de justiție, cu cunoștințe elementare despre drept, morală, precum și cu funcționarea și aplicarea acestora.

            Educația reprezintă în zilele noastre o prioritate a societății, iar educația juridică reprezintă un demers de responsabilizare a acesteia, în care comunitatea avocaților din România își asumă responsabilitatea susținerii sale prin implementarea Programului “Fii Avocat în Școala Ta!”.

            Proiectului Uniunii Naționale a Barourilor din România is-a alăturat, de anul acesta, și Consiliul Județean Dolj, care va sprijini din punct de vedere financiar și logistic demersul nostru comun destinat generației actuale de elevi.

Astfel, avocații din Baroul Dolj, împreună cu Inspectoratul Școlar General Dolj și Consiliul Județean Dolj, își vor asuma susținerea și răspunderea în Județul Dolj a demersului de educație juridică în general și pe cel de combatere a consumului de droguri în special.

            În concret, în cadrul ConferințeiDrogurile? Un pariu cu viața ta, elevii mai multor instituții de învățământ din județul Dolj vor putea urmări aserțiunile susținunte de dl. Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, dl Daniel Ion Alexandru, inspectorul școlar general al județului Dolj, d-na avocat Luminița Ioana, coordonator FAST România, d-na avocat Silvana Racoviceanu, coordonator FAST București, dl. avocat Eugen Tițoiu, coordonator FAST Dolj.Totodată, elevilor le vor fi împărtășite idei din vasta experiență a d-lui prof. dr. Cătălin Țone, expert antidrog, fostul șef al Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

            Av. Mihai-Dragoș Nicu,

            Decanul Baroul Dolj                                      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *