AUR Dolj: LE ESTE FRICĂ! Sub asediul forțelor de represiune și al câtorva zeci de angajați aduși de la regiile subordonate PSD, AUR și-a lansat miercuri, la Craiova, candidații pentru funcțiile de Președinte al CJ Dolj și Primar al Municipiului Craiova

0

LE ESTE FRICĂ: Sub asediul forțelor de represiune și al câtorva zeci de angajați aduși de la regiile subordonate PSD, AUR și-a lansat miercuri, la Craiova, candidații pentru funcțiile de Președinte al Consiliului Județean Dolj și Primar al Municipiului Craiova

Într-o conferință de presă susținută în fața Centrului Multifuncțional, sediul actual al Primăriei municipiului Craiova, Președintele AUR, George Simion, a anunțat candidații AUR la funcțiile de Președinte al Consiliului Județean Dolj și Primar al Municipiului Craiova, plus alți 15 pentru primăriile comunale din județul Dolj. Printre aceștia se numără și o femeie. Alte 7 femei au fost lansate sâmbătă.

Candidatul AUR la funcția de Președinte al Consiliului Județean Dolj este Ringo Dămureanu, deputat AUR de Dolj, fost Secretar al Camerei Deputaților și Președinte al Comisiei pentru Constituționalitate.

Pentru funcția de Primar al municipiului reședință de județ, AUR îl aruncă în luptă pe Marian Vasile, om de afaceri, consilier local în Consiliul Local al Municipiului Craiova, un adversar de temut al actualei primărițe, Lia Olguța Vasilescu.

”Nu veți fi singuri și nu sunt singur în această campanie, voi fi cu Marian Vasile. Vom arăta că nu ne este frică. Trăim într-un județ unde nici copiii nu sunt bine primiți. Din 2016 cer ca acești copii ai noștri să aibă acces gratuit la instituțiile de cultură. Nu există piață agroalimentară, nu există nimic în Dolj, în schimb vedem cum sunt aruncați pe geam milioane de euro”, a spus Ringo Dămureanu, candidatul AUR la funcția de Președinte al CJ Dolj.

Un primar în funcție, cel al comunei Pielești, Irinel Irimescu, va candida din partea Partidului Republican – Alianța AUR la funcția pe care o deține.

Viceprimarii Adrian Jianu de la Amărăștii de Jos și Denis Ruican de la Unirea vor candida din partea AUR pentru fotoliile de primar în localitățile lor. Consilierii locali Vasile Bobonete din Bratovoești și Florin Stoian de la Vela vor candida din partea AUR la prima poziție în executivul local.

Studentul Cătălin Mincă va candida din partea Partidului Republican – Alianța AUR la funcția de primar al comunei Apele Vii. Fermierul Iulian Munteanu va candida la Orodel. Ionel Crețu, electromecanic, va candida la Brădești, iar Dumitru Firu, președinte de club sportiv, la Ișalnița.

Alți șase antreprenori locali, între care și o femeie, candidează din partea AUR în localitățile lor: Paul Păpălă din Caraula, Stele Mustăța din Gighera, Adrian Vișovan din Ostroveni, Constantin Adrian Trăistaru din Poiana Mare, Dorinela Curcă din Predești și Alin Bîrsanu din Sadova.

Alți 36 de candidați AUR la alegerile locale au fost lansați sâmbătă, la Craiova, în prezența Prim-vicepreședintelui AUR, Marius Lulea.

În total, pentru cele 111 primării doljene, AUR a lansat în ultima săptămână 52 de candidați la funcția de primar.

LE ESTE FRICĂ. OSTILITATE ÎMPOTRIVA AUR

Evenimentul, care a fost transmis live pe pagina județeană de Facebook: Alianța pentru Unirea Românilor Dolj, nu a fost lipsit de incidente, pregătite și provocate împotriva AUR.

În proximitatea sediului primăriei, încă de la orele dimineții, zeci de jandarmi și trupe speciale erau masate în așteptarea delegației AUR, cu scopul de a împiedica desfășurarea conferinței de presă. La sosirea delegației Partidului, mai mulți membri AUR, între care și deputatul Ringo Dămureanu, au fost îmbrânciți și bruscați de forțele de represiune chiar pe trotuar, în încercarea nejustificată și inadmisibilă într-un stat democratic de a bloca acțiunea politică. Candidatul la Primăria Craiova, Marian Vasile, consilier local în funcție, a fost efectiv blocat la propria lansare.

Primărița Lia Olguța Vasilescu nu s-a aflat miercuri la muncă. În schimb, mai multe zeci de angajați de la regiile subordonate administrației conduse de PSD au fost aduși în contramanifestație împotriva AUR, cu lozinci scandaloase. Forțele de represiune nu au luat nicio atitudine la adresa contramanifestanților.

”E nevoie de curaj ca să candidezi în 2024 în județul Dolj, în niște comune în care vine primarul peste tine, ori îți face contramanifestaţii ori că este de partea mafiei și îți dă foc la casă – îți taie frânele de la mașină, există astfel de manifestări în anul 2024 în comunele din Dolj. Trebuie să ne luptăm cu ei, pentru oamenii aceștia care stau rușinati săracii și înțeleg și ei că nu e normal ce se întamplă”, a declarat George Simion, președintele AUR.

Evenimentul s-a încheiat fără incidente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *