ABA Jiu, exercițiu pentru gestionarea situațiilor de urgență, la Rast

0

Personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj, Administrația Bazinală de Apă Jiu a intervenit, astăzi, în localitatea doljeană Rast, pentru a preveni și apăra locuitorii de inundații.

La invitația ISU Dolj de a participa la “Exercițiul județean pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații și de epidemii”, desfășurat de aceștia în port,formațiile Intervenție Rapidă și Dunăre-Bistreț  ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj au acționat în localitatea Rast, întinzând 50 metri liniari de baraje de aluminiu și 60 metri hidrobaraje gonflabile.

Pe lângă resurse umane, Apele Române Jiu au participat și cu resurse materiale: baraje, hidrobaraje, motopompe, generatoare, proiectoare, corp de campanie, barca gonflabilă, colaci de salvare, saci, autoutilitare, autocarosata.

În cadrul exercițiului  gospodarii apelor au executat lucrări de:

intervenţie provizorii, în regim de urgenţă, la digul de apărare împotriva inundaţiilor;

amenajeare un hidrobaraj gonflabil pe o distanţă de 100 m în Portul Rast;

asigurare înălțarea în zona portului a digului de apărare împotriva inundaţiilor cu saci de nisip;

asigurare funcţionarea fluxului informaţional-decizional de apărare împotriva inundaţiilor şi fenomenelor meteorologice periculoase, mărind frecvenţa transmiterilor de informaţii, prognoze şi avertizări către obiectivele periclitate, conform prevederilor planurilor operative de apărare.

Exercițiul celor de la ISU Dolj a fost un real succes , scopul fiind urmărirea, testarea și verificarea capacității de reacție a componentelor subsitemului local și județean de management al situațiilor de urgență, pentru conducerea acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor produse de inundații.

Compartimentul Relații cu Presa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *