Muzeul Cărții și Exilului Românesc organizează joi, 21 martie 2024, cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei, evenimentul „Serată culturală. Poezia românească din exil. Momente poetice și musicale”

0

Muzeul Cărții și Exilului Românesc organizează joi, 21 martie 2024, cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei, evenimentul „Serată culturală. Poezia românească din exil. Momente poetice și musicale”.

                 Evenimentul își propune să îmbine muzica și poezia în cadrul unui moment cultural menit să valorifice creația poetică a unor figuri importante ale exilului românesc: Andrei Codrescu, Miron Kiropol, Ilie Constantin, Horia Stamatu, Ștefan Baciu.

                 Momentul poetic va fi potențat de prezența actorului Mircea Mogoșanu, care va recita din creația poeților nevoiți să plece departe de țară, în exil. De asemenea, publicul spectator va fi delectat cu momente muzicale interpretate de Andrada Boerescu și Maria Ciurea.

                 Evenimentul va fi moderat de Elena Gongonea și Cristina Gelep.

                 Ziua de 21 martie a fost declarată Ziua Mondială a Poeziei în anul 1999, la cea de-a 30-a Conferință UNESCO în anul 1999, drept recunoaștere a contribuției aduse de poeții și scriitorii din întrega lume la îmbogățirea culturii universale. „Plăsmuită din cuvinte, ilustrată prin imagini, compusă după o metrică dată, poezia deține o putere de neegalat. O formă intimă de exprimare care se deschide către ceilalți, poezia îmbogățește dialogul, care se află la baza întregului progres al umanității și care astăzi este  mai necesar ca niciodată în aceste vremuri tulburi”, declara la acel moment moment Audrey Azoulay, Directorul General UNESCO.

Biroul de presă al Muzeului Cărții și Exilului Românesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *