Sancțiuni aplicate de jandarmi la meciul de fotbal Fotbal Club Universitatea 1948 – Universitatea Craiova 1948 CS SA

0

În urma meciului de fotbal dintre Fotbal Club Universtitatea 1948 – Universitatea Craiova1948 CS SA, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a aplicat 11sancțiuni contravenționale, dintre care 4 avertismente și 7 amenzicuvaloare totală de 2650 lei.

Suporterii au fost sancționați pentru că au refuzat prezentarea documentelor de acces și, după caz, a actelor de identitate, la solicitarea justificată a forțelor de ordine sau a personalului de ordine și siguranță, au adresat injurii și expresii jignitoare, au provocat și participat la scandal și au aruncat cu obiecte în direcția suprafeței de joc, în incinta bazei sportive.

De asemenea,au fost constatate 2 infracțiuni cu 2 autori pentru încălcarea art. 37 lit. a din Legea 126/1995,la efectuarea accesului 2 suporteri au fost depistați având ascunse asupra lor articole de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice.

Totodată, la finalul partidei un suportera încercat să pătrundă în zona autocarelor celor 2 echipe, moment în care stewarzii l-au îndepărtat, fiind nevoia și de intervenția forțelor de ordine.

Acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 500 de lei conform prevederilor Legii nr. 4/2008 privindprevenireaşicombatereaviolenţei cu ocaziacompetiţiilorşi a jocurilor sportive, precum și cu sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an.

În total un număr de 7 suporteri au primitsancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Recomandăm suporterilor, ca pe timpul competițiilor sportive să se manifeste în mod civilizat și să nu se implice în incidente, care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *