Armonii cromatice și muzicale, dedicate Zilei Internaționale a Femeii, la  Galeriile „Cromatic“

0

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj și Asociația Seniori Art Craiova vernisează joi, 07 martie 2024, orele 15:00, respectiv 16:00, la Galeriile „Cromatic“, expozițiile „Chromatic harmonies for you“ și „Armonii cromatice și muzicale“  dedicate Zilei Internaționale a Femeii.

În cadrul expoziției de artă vizuală „Chromatic harmonies for you“ expun pictură pe lemn și pânză, grafică, pastel și acuarele 23 de artiști din Craiova, București, Timișoara, Constanța, Drăgășani și Balș. Curatorii expoziției sunt artiștii plastici Mariana Montegaza și Daniel Guță. Vin alături de expozanți Lucian Irimescu (profesor arte vizuale) și Nicolae Marinescu (profesor, director Editura Aius). Expoziția va fi deschisă joi, 07 martie 2024, ora 15:00, și va putea fi vizitată până la finalul acestei luni.

Expoziția „Armonii cromatice și muzicale“ reunește lucrări de pictură pe pânză realizate de 20 de elevi din Craiova și Balș, îndrumați de artistul vizual Daniel Guță la cursurile de inițiere în artă, găzduite de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, precum și lucrări de grafică realizate de 6 eleve de la Liceul de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova – clasa profesorului Lucian Irimescu. Cu admirație pentru creativitatea copiilor deschid expoziția: Amelia Etegan – manager Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj și Mariana Montegaza – președintele Asociației Seniori Art Craiova, artist vizual (absolventă master Arte vizuale la Facultatea de Teologie și Artă Sacră din Craiova). Vernisajul este programat la ora 16:00. De expoziția „Armonii cromatice și muzicale“ ne vom bucura până la 26 aprilie.

Pentru oaspeți și, mai cu seamă, pentru mămicile și bunicile lor vor cânta la pian mici compoziții din repertoriul clasic internațional 4 elevi, care frecventează și cursurile de pictură:

Rebeca Amza – 7 ani, elevă la Liceul Teoretic „Henri Coandă“

Rareș Lucan – 8 ani, elev la Școala Gimnazială „Terraveda“

Eliza Patricia Maria Lupu – 9 ani, elevă la Școala Gimnazială „Mircea Eliade“

Ruxandra Lucan – 11 ani, elevă la Școala Gimnazială „Terraveda“

Expozițiile pot fi vizitate de luni până vineri, între orele 09:00 – 16:00, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, str. Al. Macedonski 28. Intrarea este liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *