Vin restricțiile la alimentarea cu apă în Craiova. Ce se întâmplă cu zona metropolitană și cu cișmelele

0

S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. anunță întreruperea alimentării cu apă potabilă pe aducțiunea Isvarna – Craiova, la solicitarea antreprenorului SC Construcții Erbașu SA, în vederea executării bypass-urilor aferente contractelor CL19 și CL20, în localitățile Țânțăreni și Plopșoru.

Este vorba despre lucrări esențiale în vederea cuplării Firului I existent cu Firul II, care este în curs de execuție. În plus, având în vedere că este nevoie să se golească conducta de aducțiune, vor fi executate, în același timp, lucrări de reparații, înlocuire vane și întreținere, pe tot traseul aducțiunii.

Antreprenorul și-a luat angajamentul că va avea pregătite echipe astfel încât să se lucreze continuu, 24 de ore din 24, iar până la momentul respectiv se execută activitățile de pregătire pe cele două șantiere.

Perioada întreruperii alimentării cu apă este 26.02.2024, ora 00.00 – 02.03.2024, ora 00.00.

Vor fi afectate toate localitățile de pe aducțiune: Câlnic, Telești, Rovinari, Bâlteni, Plopșoru, Țânțăreni și Brănești din județul Gorj, precum și Braloștița, Scaești, Brădești, Coțofenii din Dos, Coțofenii din Față, Almăj și orașul Filiași, din județul Dolj.

Se fac eforturi ca în zona metropolitană, acolo unde există posibilități tehnice, să fie furnizată apă după același program ca în Craiova. Este vorba despre Breasta, Ișalnița, Șimnicu de Sus, satele Podari, Balta Verde și Braniște din comuna Podari, Banu Mărăcine (Cârcea), Preajba Nouă și Malu Mare.

În Municipiul Craiova, în perioada 27 februarie – 02 martie, apa SE VA FURNIZA dimineața și seara, în intervalul orar 05.00 – 09.00, respectiv 17.00 – 21.00, cu precizarea că la capetele de coloană și la etajele superioare, având în vedere lungimea mare de rețea care trebuie acoperită, pot să apară abateri de la acest program.

Cișmelele publice de la Șimnic, Făcăi și Marlorex vor fi alimentate continuu.

În funcție de evoluția lucrărilor, programul va fi revizuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *