Peste 90 kg de pește, confiscate de către jandarmii craioveni

0

Efective din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova au depistat, duminică, 18 februarie a.c., în zona Târgului săptămânal, din comuna Bârca, un bărbat în jurul vârstei de 40 de ani, care comercializa ilegal pește din portbagajul autoturismului.

Jandarmii au confiscat aproximativ 90 kg de pește, din speciile crap și fitofag, iar persoanei în cauză i s-au întocmit actele de sesizare pentru comercializare de pește fără documente legale, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

Actele de sesizare vor fi inaintate polițiștilor, pentru continuarea cercetărilor și aplicarea măsurilor legale.

Reamintim faptul că deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui constituie infracțiune. Documentele de proveniență vor însoți mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de proveniență se înțelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoțire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *