Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în data de 14 februarie 2024, două evenimente dedicate „Zilei Naționale a Lecturii”

0

Astfel, în Secția Mediatecă și American Corner, începând cu ora 13:30, elevii de la Liceul „Voltaire”, împreună cu profesorii coordonatori Adina Mitrică și Silvia Durand vor recita poezii din literatura română și literatura franceză, aducând în prim plan frumusețea și diversitatea acestor două culturi literare.

Evenimentul oferă participanților ocazia de a celebra lectura și de a descoperi sau redescoperi opere literare semnificative. Prin buna colaborare dintre Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” și instituțiile de învățământ din Craiova ne dorim să contribuim la promovarea valorilor culturale și educative în comunitatea locală.

            De asemenea, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin compartimentul Depozit General și Săli de Lectură, organizează în data de 14februarie 2024, începând cu ora 09.45 activitatea: „Ora de Poveste”.

La eveniment vor participa preșcolarii grupelor mari de la Grădinița Eden, profesor coordonator: Petcu Mihaela, Pană Cristina, Căpitănescu Nicoleta

Preșcolarii vor participa la o sesiune de lectură.

Proiectul „Ora de Lectură” își propune să familiarizeze elevii cu serviciile, spațiul și colecțiile bibliotecii. Cititul cu voce tare îi ajută pe participanți la dezvoltarea vocabularului, îmbunătățirea memoriei și îmbogățirea imaginației. Aceste activități insuflă plăcerea lecturii și inspiră cititul independent .

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *