Adjunctul din primărie al Olguței Vasilescu, Diacon la predica anti – PSD/PNL a lui Ringo Dămureanu de la AUR

0

Marșul celor de la AUR prin centrul Craiovei a avut parte de o participare selectă. Pe lângă membrii mai mult sau mai puțini cunoscuți ai organizației județene s-a alăturat pelerinajului de susținători ai lui George Simion și viceprimarul Craiovei, Răzvan Diaconu.

Ales consilier local pe listele PNL Craiova și ajuns ulterior viceprimar cu mari eforturi din partea majorității PSD PER din consiliul local municial, Diaconu a așteptat grupul de susținători ai AUR în fața primăriei Craiova și apoi a pornit în marș în fruntea acestuia, cot la cot cu deputatul Ringo Dămureanu.

Întrebat ce părere are despre intenția de comasare a alegerilor, larg dezbătută zilele acestea de reprezentanții coaliției de guvernare, Diaconu a catalogat-o scurt drept „un atac la adresa democrației, un proiect inițiat strict pentru beneficii personale”, dând senzația că se află printre organizatorii protestului: „Oamenii trebuie să înțeleagă că acest eveniment îl organizăm pentru binele lor”.

Apoi și-a continuat marșul prin centrul prin centrul Craiovei, alături de ceata de simpatizanți AUR care scanda „PSD și PNL – aceeași mizerie” și „vrem dreptate, nu comasate”.

Viceprimarul Craiovei a ratat șansa de a-și întâlni însă colegii din activitatea curentă din angrenajul primăriei, o ceată destul de bine proporționată de directori și consilieri fiind postată în fața sediului PSD din Centrul Vechi al Craiovei, înarmați la rândul lor cu pancarte și sloganuri, de data aceasta întreptate împotriva liderului AUR, George Simion.

Cele două părți s-au evitat strategic, cu pesediștii nedezlipiți de sediu șisimpatizanții AUR alegând să-și încheie marșul în fața fostului sediu social-democrat de pe strada Kogălniceanu, alături de sediul PNL, unde au depus lumânări și au ținut un moment de reculegere la „moartea democrației”.

Cei mai greun încercați au fost jandarmii apăruți în zonă, care se mutau periodic din intersecție în intersecție, pesemne pentru a evita posibile incidente în caz de coliziune a celor două grupări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *