Gala Sportului Românesc 2023, eveniment de recunoaștere a excelenței și înaltei performanțe

0

[București, 1 februarie 2024]Învirtuteaangajamentului său privind promovarea performanței în sport, a valorilor și personalităților din acest domeniu, AgențiaNaționalăpentru Sport, alături de parteneripublicișiprivațidedicațiexcelenței, organizează “Gala SportuluiRomânesc 2023”, manifestare care urmărește să celebreze rezultatele de excepție din anul care a trecut, oferind recunoaștere meritelor sportivilor români, precum și profesioniștilor care le-au stat alături în drumul către medalii.

Evenimentul va avea loc pe data de 14 februarie 2024, începând cu ora 18:00, într-un edificiu-simbol al culturii naționale – Ateneul Român din București, reunind într-un cadru solemn elitele sportului din întreaga țară, oficiali ai statului român, parteneri și colaboratori ai Agenției Naționale pentru Sport și reprezentanți ai presei.

“Ne așteaptă un an de foc, cu multe evenimente sportive majore, cel mai important fiind reprezentat de Jocurile Olimpice de la Paris, și este cu atât mai important să oferim recunoaștere meritelor și performanței din sportul românesc. Eforturile și munca din spatele rezultatelor obținute în 2023 merită o mai mare susținere și vizibilitate, pentru a asigura un climat psihologic propice unor reușiteși mai mari anul acesta. În același timp, ne dorim să motivăm și alți sportivi, dar și să oferim modele pentru viitoarele generații care țintesc înalta performanța. Sentimentul de mândrie națională pe care ni-l oferă excelența din sport este un stimulent pentru excelență și în alte domenii și mă bucur că acest eveniment a strâns în jurul lui atâția parteneri valoroși, pentru care acesta este numitorul comun, a declarat Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Fundația „Casa Campionilor”, prezidată de Mariana Bitang, Asociația Presei Sportive din România și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, cu susținerea CEC Bank, Maxbet, Bucovina (Maspex România), Cramele Cricova, Top Line România, Zetea Transilvania, fiind posibilășidatorită sprijinului unor parteneri instituționali precum Ministerul Culturii, Ateneul Român București și Teatrul Muzical “Ambasadorii”.

Într-o atmosferă plină de emoție, “Gala SportuluiRomânesc”va evidenția diversitatea și bogăția talentului și valorii, oferind premii la 18 categorii, pe baza rezultatelor obținute pe parcursul anului 2023. Nominalizările la cele 18 categorii și desemnarea câștigătorilor vor fi realizate de Asociația Presei Sportive din România, iar laureații vor fi anunțați în cadrul evenimentului din 14 februarie.

“Gala SportuluiRomânesc 2023”va putea fi urmărită live pe TVR Info, dar și pe paginile de Facebook @Agenția Națională pentru Sport și @Gala Sportului Românesc.

Partenerii media asociați până în prezent evenimentului sunt: Televiziunea Română, AGERPRES, Radio România Actualități, Radio România București FM.

Canale de comunicare: www.sport.gov.ro – secțiunea Gala Sportului Românesc, Facebook @Agenția Națională pentru Sport și @Gala Sportului Românesc, Instagram @Agenția Națională pentru Sport și Instagram @Gala Sportului Românesc.

Serviciul Comunicare și Relații cu Publicul

Agenția Națională pentru Sport

comunicare@sport.gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *