Ringo Dămureanu: După Iohannis, și Olguța reapare în spațiul public. Oglindă, oglinjoară, cine e cea mai frumoasă din Țară?

0

            Ieri, și la Craiova s-au celebrat cei 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, eveniment la care Alianța pentru Unirea Românilor a depus o coroană la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, ca de altfel în fiecare altă localitate din județul Dolj.

            Am trăit s-o vedem și pe asta. Pentru prima oară în acest mandat, primărița Lia-Olguța Vasilescu, supranumită „Păpușa de Fier a Craiovei”, a ieșit la o ceremonie oficială. S-a întâmplat ieri, de Ziua Unirii Principatelor. De obicei trimitea câte un biet funcționar mărunt.

            Să fi ieșit la lumină din cauza protestelor noastre de la primărie, de anul trecut, când am reclamat absența ei de la îndeplinirea sarcinilor ce îi revin? Sau… faptul că a început un an electoral, în care cea care își spune Vrăjitoarea cea Bună vrea să le mai fure mințile craiovenilor încă o dată?!…

            Olguța Vasilescu pare că a uitat cu câtă putere a lovit luna trecută în instituțiile culturale craiovene și a organizat cu ocazia revenirii sale publice un spectacol muzical susținut de soliștii renumiți, acompaniați de orchestra și dansatorii Ansamblului Folcloric Maria Tănase, pe care tocmai le-a pus pe lista de desființare.

            Pentru a organiza evenimentul, doamna Vasilescu a întrerupt și circulația rutieră vreo trei ore.

Oglindă, oglinjoară, cine e cea mai frumoasă din Țară? Olguța.

Costuri fabuloase din bani publici pentru a-i lăuda realizările primăriței Olguța Vasilescu

            Presa a dezvăluit recent că pe Contracte de publicitate Primăria Craiova a plătit în ultimii doi ani nu mai puțin de 1,2 milioane de lei unei firme de publicitate, pentru a promova ”realizările” instituției.

            Firma parteneră a fost aleasă pe sprânceană de doamna Vasilescu, în urma unei proceduri simplificate, fără licitație, cu toate că plata s-a făcut din banii publici ai craiovenilor.

            Pe metoda ”suveica”, societatea cu pricina semnează mai departe contracte cu televiziuni și site-uri, pentru articole sau emisiuni de promovare, din care își oprește comisionul.

            Pe platforma oficială a achizițiilor publice – SEAP, municipiul Craiova a anunțat încă din septembrie 2023 procedura de selecție pentru serviciile de publicitate prin intermediul presei naționale și locale de televiziune, a publicațiilor online naționale și locale și a posturilor de radio locale, iar pe 5 septembrie, contractul, în valoare de peste 650 mii lei, a fost oferit unei firme din București.

            Din banii craiovenilor s-au contractat 5 publi-reportaje tv diferite la 3 posturi naționale de televiziune de știri, plus alte 5 publi-reportaje tv diferite la 1 post național de televiziune generalist, așa cum doamna Vasilescu a cerut prin caietul de sarcini al achiziției.

            Câteva zile mai târziu, primăria Craiova a mai scos un contract, în valoare de peste 87 mii lei, pentru serviciile de realizare – creație si producție – publi-reportaje TV pentru anul 2023.

            Aceste achiziții substanțiale vin după alte 500 mii lei, oferite în 2022 din banii craiovenilor pentru servicii de publicitate prin intermediul presei de televiziune națională și al publicațiilor naționale online.

            La începutul acestui an, craiovenii au văzut-o pe Olguța Vasilescu într-un extrem de generos interviu difuzat de Realitatea Plus, realizat de Anca Alexandrescu, fosta consilieră a Președintelui PSD, Liviu Dragnea.

            Iată cum Olguța Vasilescu plătește cu nerușinare bani publici din banii craiovenilor pentru a-și face imagine proprie, chiar și în ziua de Anul Nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *