EVALUAREA ACTIVITĂŢII GRUPĂRII DE JANDARMI MOBILE CRAIOVA PENTRU ANUL 2023

0

          Joi, 18 ianuarie a.c., începând cu ora 09.00, la sediul unităţii, a avut loc, în sistem videoconferință, şedinţa de evaluare a activităţii desfăşurate Gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești Craiova, în anul 2023.

          Activitatea s-a desfăşurat în cadru restrâns, întreaga activitate fiind prezidată în sistem videoconferință de către șeful Direcției Mangaement Operațional din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, colonel Grigore Cristian.

          Prezentarea materialelor de bilanţ a fost realizată de către comandantul Grupării de Jandarmi Mobile „Frații Buzești” Craiova, General de brigadă Mirea Cosmin Raul.

În anul 2023 jandarmii din cadrul GJMb Craiova au executat 5.128 misiuni de ordine publică, atât independent cât şi în cooperare cu alte instituţii, în toată zona de competenţă. Situația operativă a fost complexă, dar nu au existat probleme deosebite pe timpul desfășurării misiunilor.

La nivelul unității au fost constatate 348 de infracţiuni cu 338 de autori, au fost aplicate 3.921 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 727.140 lei şi au fost puse în executare 110 mandate de aducere, în 26 de localitați.

Totodată, pe parcursul anului trecut au fost desfăşurate 264 acțiuni de prevenire a faptelor antisociale, care au avut ca scop respectarea ordinii și siguranței publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private, precum și informarea populației, în special a tinerilor, cu privire la consecințele manifestărilor violente sau antisociale.

Anul 2023 a fost un an în care activitatea militarilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova a fost desfășurat fără probleme, un an complex în ceea ce privește misiunile executate, în care principalul obiectiv – creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, a fost atins și, cu siguranță, va fi cel care ne va ghida activitatea și pentru anul 2024.

În încheiere, reprezentantul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a făcut aprecieri pozitive faţă de activitatea desfăşurată a unităţi în anul 2023 şi a prezentat cele mai importante direcţii de acţiune ale Jandarmeriei Române pentru anul 2024.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *