„Martin Luther King’s Day”, la Aman, cu elevii de la Voltaire și de la Școala Gimnazială Particulară „Ethos”

0

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin secția Mediatecă și American Corner Craiova, organizează în data de 19 ianuarie 2024, la orele 10:20 și 13.20, activitatea: „Martin Luther King’s Day”.

La evenimentul online participă la ora 12.20 elevii clasei a III-a, de la Școala Gimnazială Particulară „Ethos”, coordonați de doamna profesor Bărbulescu Consuela, iar la ora 13.20 elevii clasei a IX-a A, de la Liceul „Voltaire”, coordonați de doamna profesor Udroiu Adriana.

Elevii vor participa la o lecție deschisă în cadrul căreia vor afla informații despre cine a fost Martin Luther King Jr., despre activitatea sa, importanța marșului organizat de el și despre lupta afro-americanilor pentru egalitatea de drepturi. În cadrul evenimentului elevilor li se vor lectura materiale în limba engleză de pe platforma e-libraryusa, vor viziona un scurt film documentar și vor completa un puzzle pe baza materialului lecturat. 

Martin Luther King Jr. a fost un pastor baptist, activist politic cunoscut pentru implicarea sa în lupta afro-americanilor pentru egalitatea de drepturi civile. 

Martin Luther King a fost cel mai tânăr laureat al Premiului Nobel pentru Pace, în anul 1964, pentru lupta împotriva segregației rasiale și discriminării rasiale. La 28 august 1963 a ținut celebrul discurs „I have a dream”. 

El s-a născut la 15 ianuarie 1929 în Atlanta și a murit asasinat la data de 4 aprilie 1968 în Memphis.  

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene  „Alexandru și Aristia Aman”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *