Alexandra Stanciu, AUR Dolj: Guvernul Ciolacu trebuie să înceteze cu bătaia de joc la adresa transportatorilor și fermierilor români!

0

Transportatorii și fermierii români s-au solidarizat pentru a-și arăta nemulțumirile față de tăierile de subvenții, creșterea necontrolată a tarifelor la RCA, prețurile mult prea mari ale carburanților, creșterea taxelor și accizelor, cât și a multor altor legi și măsuri care aduc antreprenorii mici și mijlocii din România în pragul falimentului.

            Fermierii români au fost tratați cu indiferență, în vreme ce guvernul PSD-PNL a încurajat importul de cereale și produse alimentare din Ucraina.            Subvențiile fermierilor noștri sunt la un nivel derizoriu față de cele din vestul Europei. Niciodată un fermier român nu va putea concura cu unul din Franța sau Germania dacă ne bazăm pe nivelul subvențiilor.

            În același timp, transportatorii din România au fost umiliți constant. Începând cu noile taxe de drum și roviniete pe care le-a inventat ministerul condus de Sorin Grindeanu, ajungând până la costurile uriașe ale carburanților.      Transportatorii români au cele mai mari pierderi din cauza menținerii țării noastre în afara Schengen cu granițele terestre. Au pierderi de milioane de euro anual.

            Protestul transportatorilor și fermierilor români este un protest al oamenilor care nu mai pot tolera dezinteresul autorităților din București față de rezolvarea problemelor și nevoilor esențiale ale populației.

            Transporturile și agricultura sunt două dintre domeniile de maximă importanţă ale oricărei economii.            Ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani a reprezentat o umilire constantă a celor ce reprezintă sectoare esențiale pentru economia României.

            Guvernul Ciolacu trebuie să înceteze cu bătaia de joc la adresa transportatorilor și fermierilor români! Marcel Ciolacu şi ceilalţi responsabili din Guvern trebuie să se întâlnească imediat cu reprezentanţii protestatarilor şi să găsească prompt soluţiile care se impun la problemele reale pe care aceştia le reclamă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *