Măsuri de ordine publică asigurate de jandarmi la Bobotează

0

          Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică la manifestarea religioasă organizată şi desfăşurată cu ocazia Bobotezei, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, vor asigura măsurile de ordine publică la biserica  „Madona Dudu” din Craiova, precum și la activitățile ce se vor desfășura în Portul Calafat, Portul Cetate și localitatea Maglavit.

          De asemenea, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestor activităţi organizate la Catedrala Mitropolitană „Sf. Dumitru” din Craiova, precum și la Botezul Cailor în localitatea Slătioara și mănăstirea „Călui” din județul Olt, mănăstirile „Cămărășeasca” și „Logrești” din județul Gorj, mănăstirile „Cozia” și „Turnu” din județul Vâlcea și la Catedrala Arhiepiscopală și Regală din municipiul Curtea de Argeș, în sprijinul colegilor din cadrul I.J.J. Argeș.

Pe timpul acestei importante sărbători religioase, se vor institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi culoare speciale de acces în scopul creării unor condiţii optime de desfăşurare a activităţii, astfel încât să fie evitate aglomerările de persoane sau alte incidente.

Pentru buna desfăşurare a acestui eveniment, facem următoarele recomandări:

– cei prezenţi să manifeste răbdare şi să adopte un comportament civilizat;

– să respecte indicaţiile jandarmilor şi regulile organizatorilor;

– să acorde o atenție sporită bunurilor personale, iar în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, să solicite ajutorul jandarmilor aflaţi în apropiere.

          Misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşelor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite, precum și prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

IJJ Dolj                GJMb Craiova                                                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *