SMURD-ul, chemat la 123 de intervenții, de Revelion, în Dolj

0

În perioada 30.12.2023-02.01.2024, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj, au asigurat, zilnic, misiuni specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, astfel la nivelul județului nostru au fost înregistrate un număr de 143 intervenții dintre care:

  • 123 de misiuni de acordare  prim ajutor calificat SMURD;
  •  20 de  incendii care au avut drept cauză probabilă de izbucnire focul în aer liber și jarul depozitat în locuri neamenajate. 

       De asemenea, pompierii doljeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării manifestărilor cultural artistică prilejiute de sărbătorirea Revelion 2023/2024 desfășurate în municipul Craiova str. A.I Cuza, în municipiul Calafat în Centrul Civic, în municipiul Băilești în Parcul Tineretului și în oraș Filiași.

Pe lângă misiunile derulate în plan operativ, o atenţie sporită a fost acordată prevenirii evenimentelor care puteau fi generate de nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, astfel inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control la unitățile din județ, care au organizat mese festive la trecerea dintre ani.

       Neregulile identificate în teren au fost sancţionate cu 16 amenzi în valoare de 146.500 lei, precum şi18 avertismente. Totodată, cu prilejul controalelor executate au fost depistate încălcări grave ale cerinţei de securitate la incendiu, fapt ce a condus la aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor pe o perioadă de 60 zile pentru un obiectiv.

            Vă reamintim, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *