Peste 1800 de articole pirotehnice ridicate de jandarmi

0

În perioada 23-29.12.2023, în cadrul mai multor acțiuni organizate de Gruparea  de Jandarmi Mobilă Craiova, pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit cu materiale pirotehnice, jandarmii au depistatat 7 persoane, care comercializau articole pirotehnice, fără drept.

          În urma verificărilor efectuate, au fost găsite peste 1800 de articole pirotehnice, interzise la comercializare.

          În scopul prevenirii potențialelor riscuri pentru siguranța publică și pentru a combate fenomenul de comerț ilegal cu astfel de materiale periculoase, jandarmii au procedat la ridicarea acestor bunuri în vederea confiscării. Acestea, împreună cu documentele întocmite în urma constatării, sunt în curs de predareServiciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Dolj, pentru desfășurarea cercetărilor suplimentare necesare.

Vom continua să desfășurăm acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului contravențional și infracțional specific anotimpului rece, prin monitorizarea respectării legislației referitoare la regimul materialelor pirotehnice.   În acest context, reamintim cetățenilor faptul că în conformitate cu legislația în vigoare, orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

Totodată, pentru prevenirea unor incidente, precum și a faptelor de natură infracțională, recomandăm cetățenilor următoarele:

–        să nu cumpere articole pirotehnice de la persoane neautorizate;

–        să își supravegheze copiii, aceștia fiind predispuși la pericole dacă nu înțeleg riscurile la care se expun folosind petarde și artificii;

–        să sesizeze orice încălcare a legii prin apel la 112 sau la cea mai apropiată patrulă de jandarmerie.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *