Controalele de prevenire pe linia apărării împotriva incendiilor continuă, ISU Oltenia a aplicat peste 100 de sancțiuni

0

În scopul prevenirii unor evenimente nedorite și pentru siguranța cetățenilor, în perioada de 27 – 30 decembrie a.c., inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj au continuat controalele de prevenire, la obiective cu afluenţă de persoane, premergător pretrecerii de Revelion.

Astfel, în cele patru zile s-au executat 24 controale de prevenire la operatori economici care administrează unităţi din categoria turism și alimentație publică, fiind constatate 104 deficienţe, dintre care 15 au fost înlăturate pe timpul verificărilor. În urma acţiunilor de control au fost aplicate 104 sancţiuni contravenţionale, constând în 67 avertismente şi 37 amenzi în cuantum de peste 299.000 lei.

Având în vedere faptul că participarea populației la petrecerea de Revelion se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-şi petreacă timpul liber în locaţii specifice, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj recomandă administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective următoarele:

  • respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare pentru aceste categorii de construcţii;
  • asigurarea tuturor măsurilor specifice privind alarmarea, evacuarea, salvarea și intervenția în cazul producerii unor situații de urgență
  • asigurarea funcționării la parametri proiectați a tuturor instalațiilor cu rol de securitate la incendiu;
  • interzicerea fumatului și a focului deschis în spații închise;
  • verificarea instalațiilor utilitare ale construcțiilor și amenajărilor (electrice, de gaze, de ventilare, etc), astfel încât să fie asigurată funcționarea corespunzătoare a acestora, fără deficiențe și/sau improvizații.

Activitatea pompierilor se va derula și pe timpul petrecerii de Revelion, iar obiectivele prioritare ale instituţiei noastre sunt orientate spre eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă. Preîntâmpinarea evenimentelor nedorite rămâne dezideratul comun ce poate fi realizat prin dezvoltarea culturii de securitate şi responsabilizarea fiecăruia dintre noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *