“Noël dans le monde francophone”, concurs interjudețean de creație în limba franceză, aflat la cea de-a XI-a ediție

0

“Noël dans le monde francophone”, concurs interjudețean de creație în limba franceză, aflat la cea de-a XI-a ediție.

Anul acesta, la Craiova,Crăciunul se sărbătorește și în stil francofon. Luni, 18 decembrie,300 de spectatori, copii, părinți, bunici, profesori, comunitatea francofonă doljeană au luat parte la un spectacol al bucuriei, dedicat Crăciunului din lumea francofonă.

      Cei care au dăruit aceste momente magiceau fost nimeni alții decât elfii, spiridușii, renii veseli sau îngerii, reuniți pe scena Liceului de Arte “Marin Sorescu”.

“De ce atât de multă zarvă? Se știe deja, în toată țara: decembrie este luna în care se desfășoară “Noël dans le monde francophone”,concurs interjudețean aflat deja la cea de-a XI-a ediție, organizat de Liceul “Voltaire”, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Dolj și în parteneriat cu Asociația Română a Profesorilor Francofoni- Filiala Dolj, Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” și Universitatea din Craiova.Concursul a oferit celor 64 de școli participante, din 23 de județe, prilejul perfect de a da viață tradițiilor și obiceiurilor de Crăciun din țările francofone’’, a subliniat prof. dr. Dorina Loredana Popi, Președinta A.R.P.F. și director al Liceului ,, Voltaire’’.

      Din școală în școală, din inimă în inimă, dintr-un loc în altul, pasiunea pentru limba franceză i-a adus pe toți mai aproape. Povestea bradului și a podoabelor sale, ce a transmis un mesaj jucăuș și bucuros, cu sclipiri, culori și luminițe, pe scena concursului, dar mai ales, în ochii copiilor, lecția compasiunii, a toleranței, a implicării și a perseverenței, actul dăruirii altruiste, mesajele cântate despre puterea credinței, magia solidarității și iubirea aproapelui, s-au succedat într-o atmosferă de veselie generală, așa cum îi stă bine oricărei povești de Crăciun.

80 de creații literare și 110 creații plastice, expuse timp de o săptămână, la Școala Gimnazială ,, Mihai Viteazul’’ au completat tabloul sărbătorilor de iarnă. Rezultatele complete, pe secțiuni, vor fi publicate pe site-ul Asociației Române a Profesorilor Francofoni, filiala Dolj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *