Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova, la datorie în minivacanța de Crăciun

0

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

JANDARMERIA ROMÂNĂ

21.12.2023

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN              GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ

    „MIHAI BRAVUL” DOLJ                                         „ FRAŢII BUZEŞTI”  CRAIOVA

BULETIN INFORMATIV 

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova, la datorie în minivacanța de Crăciun

În perioada 22 – 26 decembrie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova vor suplimenta efectivele prezente în stradă și vor fi angrenate în misiuni specifice, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, în zona de responsabilitate a celor două unități.

Joi, 21 decembrie și vineri 22 decembrie a.c., efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările cultural artistice ce se vor desfășura în Piața Frații Buzești din Craiova, iar sâmbătă, 23 decembrie a.c., măsurile de ordine publică vor fi asigurate de către efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, în aceeași locație.

În perioada 22 – 28 decembrie, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova va fi angrenată în misiuni de asigurare a ordinii publice la mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești – Vlașca județul Teleorman, cu ocazia aducerii în România a Darurilor Magilor de la Muntele Athos.

Vineri, 22 decembrie a.c., efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății.

            În perioada mini-vacanței de Crăciun, peste 240 de jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj vor participa la misiuni de menținere a ordinii publice, atât independent cât și în sistem integrat, cu polițiști din cadrul I.P.J. Dolj, în zonele aglomerate pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise.

            De asemenea, unul dintre obiectivele prioritare la nivelul celor două unități de jandarmi constă în verificarea respectării legislației referitoare la regimul materialelor pirotehnice. Reamintim că deținerea, comercializarea și folosirea neautorizată a oricăror astfel de materiale este interzisă.

            Concomitent cu misiunile de ordine publică planificate, vor fi asigurate şi măsuri specifice de pază şi protecție instituțională la 32 de obiective aflate în responsabilitatea jandarmilor doljeni, precum și în zona conductelor de transport produse petroliere, cu un efectiv zilnic de 86 de jandarmi.

            Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la manifestările publice, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să supravegheze cu atenție copiii care îi însoțesc și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare a bunurilor şi obiectelor personale.

            De asemenea, recomandăm cetăţenilor, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

 Personalul celor două unități de jandarmi vă urează sărbători binecuvântate!

                       Compartimentul Informare,  Relaţii Publice şi cu Publicul   

                                         GJMb Craiova                                 IJJ Dolj                               

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *