AUR Dolj intră în hora reorganizării instituțiilor de cultură. Ringo Dămureanu: Olguța Vasilescu să intervină de urgență!

0

Într-o conferință de presă extraordinară, reprezentanții AUR Dolj au cerut intervenția de urgență a primarului Lia Olguța Vasilescu pentru a stopa desființarea instituțiilor de cultură din Craiova.

„Vorbim de desființarea instituțiilor publice de cultură. Am fost contactați de personalități ale culturii naționale, chiar de președintele fundației George Enescu, de artiști din București și din întreaga țară, care și-au arătat maxima îngrijorare. Solicităm public primarului, viceprimarilor și consilierilor locali să retragă aceste proiecte. Menținerea lor este vitală. Fie că vorbim de muzica populară sau de cea cultă, de dansurile și tradițiile populare, acestea sunt valori reale pe care le moștenim, le menținem și le predăm generațiile următoare. Iată că vedem de curând cum administrația publică trece la desființarea unor instituții. E vorba de desființarea ansamblului Maria Tănase și de desființarea coralei academice a Filarmonicii. Cer public primarului Lia Olguța Vasilescu să intervină de urgență și să oprească acest demers, pentru că nu este bun pentru Craiova, nu este un semnal bun pentru Craiova și regiunea noastră.”, a declarat deputatul Ringo Dămureanu.

https://www.facebook.com/AURDOLJ1/videos/1142363930081297/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *