Două dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local municipal din 18 decembrie au produs panică și revoltă printre artiștii craioveni.

Primul prevede comasarea Ansambluli Folcloric Maria Tănase și a Casei de Cultută Traian Demetrescu cu Teatrul Colibri, la pachet cu o reducere semnificativă a posturilor, din schemă dispărând, spre exemplu, trupa de dansatori de la Tănase.

Celălalt are în vedere reorganizarea Filarmonicii „Oltenia” și prevede, în formula „amendată” de unul dintre consilierii locali, desființarea corului instituțiie, pe motive economice și se suprapunere de atribuții cu structura omologă de la Opera Română Craiova.

Semne de protest au răzbătut în spațiul public, inclusiv sub forma unor petiții online din partea celor de la Maria Tănase și de la Filarmonică, care cer renunțarea la măsurile de reorganizare propuse.

Deznodământul e programat luni, la ședința de plen a consiliului local municipal. Între timp artiștii craioveni au anunțat că vor protesta purtând banderole albe la spectacolele programate de municipalitatea craioveană în acest week-end

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *