Ringo ar inova puțin în materia incompatibilităților. PSD acuzat de „ținere în funcție în formă continuată” a primarului din Lipovu

0

Deputatul AUR a dedicat o parte din conferința săptămânală de presă a organizației județene primarului PSD din Lipovu, Liviu Albu, acuzat de incopatibilitate de către Agenția Națională de profil încă de pe vremea când era viceprimar. Ringo Dămureanu anunță că edilul din comuna doljeană a rămas bine merci în funcție mai bine de trei ani, în ciuda raportului ANI, îndemnându-i pe reprezentanții PSD, în frunte cu prefectul Dan Diaconu, să-l zboare din funcție.

„Există un raport al ANI încă din iune 2020 privind incompatibilitatea domnului Albu, la ora actuală primar PSD al comunei Lipovu. Raportul spune că e incompatibil întrucât a deținut, începând cu 2016 atât funcția de viceprimar cât și calitatea de comerciant, ca titular de înteprindere individuală. Domnul Albu s-a jucat cu instanțele, a atacat raportul dar, după ce a tot tras de timp, avem acum soluții definitive prin care i se respinge contestația atât la Curtea de Apel Craiova cât și la Înalta Curte de Casație și Justiție. Potrivit Codul Admiistrativ, prefectul, care provine de la PSD, ar trebui să emită ordinul privind încetarea mandatului primarului Albu, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Acești oameni care încalcă legea sunt susținuți de PSD. Solicit prefectului de DOlj să emită acest act, solicit secretarului primăriei Lipovu să întocmească referatul și să-l semneze, să ni se pună la dispoziție aceste acte, pentru că nu este normal ca anumite comunități să fie conduse de oameni în afara legii, de oameni decăzuți din dreptul de a ocupa asemenea funcții. Noi știm că la PSD asta e o pratică, oamenii care încalcă legea și nu sunt reabilitați sunt ținuți acolo în formă continuată, dar tragem un semnal de alarmă și cerem PSD și prefectului de Dolj să respecte legea și să emită ordinul de încetare a mandatului”, a declarat Rigo Dămureanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *