Premiul Mentor pentru excelență în educație 2023, ultimele trei săptămâni de nominalizare

0

Zece profesori și antrenori vor fi distinși și în acest an cu Premiul Mentor pentru excelență în educație. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Informații despre nominalizare și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor Nominalizările pot fi depuse până la sfârșitul anului, inclusiv în 31 decembrie 2023.

Premiul Mentor se acordă de 14 ani, începând din 2010.
Programul se organizează din dorința de a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor lor, au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor.

Programul este organizat de Fundația Pentru Comunitate, fondurile fiind asigurate de Compania MOL România.

Pot fi nominalizați acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Organizatorii doresc să fie nominalizați acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale în măsura valorilor realizate.

Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru excelență în educație.

Orice persoană poate să facă o nominalizare atât în nume propriu cât și în numele unui grup.

Detalii și formular de nominalizare se găsesc pe site-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor

Gala Premiilor Mentor se va întoarce după șapte ani din nou la Cluj, în primăvara anului 2024.

Între anii 2017-2022 Gala Premiilor Mentor a fost organizată la Teatrul Odeon și la Teatrul Național București, iar în 2023 la Timișoara, Capitala Europeană a Culturii.
La edițiile anterioare, invitații de onoare al Galei Premiilor Mentor au fost Horia Roman Patapievici, Solomon Marcus, Ivan Patzaichin, Ana Blandiana, Alexandru Tomescu, Loredana Dinu, Ion Caramitru, Ioan Cristescu, Mihai Covaliu și Ioan Holender.

Laureații Premiului Mentor din Dolj:

2021 – Liana Poema Dondoe, profesor de educație muzicală – https://bit.ly/3Rd5juf

2017 – Dan Podeanu, antrenor de scrimă – https://youtu.be/wGWzL6S6hbs

2016 – Zamfir George Florian, profesor de muzică – https://bit.ly/3CAru8X

2013 – Burtea Ofelia, profesor de limbă și literatură română – https://bit.ly/3yicgD6

2011 – Popescu Dumitru, antrenor de scrimă – https://bit.ly/3T07Cl9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *