Festivalul Internațional ”Craiova Muzicală”, ediția a 50-a, la final, cu un concert sold out

0

Filarmonica ”Oltenia” încântă Craiova cu ”Oratoriul de Crăciun” de Johann Sebastian Bach

Pentru publicul iubitor de muzică și tradiții, Filarmonica ”Oltenia” pregătește un eveniment deosebit în cadrul zilei aniversare a instituției, marcând 119 ani de la primul concert al Societății Filarmonice din Craiova. În frumoasa seară de vineri, 15 decembrie 2023, începând cu ora 19:00, suntem onorați să vă invităm la închiderea festivalului, cu o interpretare grandioasă a “Oratoriului de Crăciun” de Johann Sebastian Bach.

”Oratoriul de Crăciun” reprezintă o capodoperă compusă în anul 1734, exprimând sublimul și solemnitatea spiritului sărbătorilor de iarnă. Dirijată de maestrul Nicolae Moldoveanu din Elveția, Orchestra Simfonică și Corala Academică ale Filarmonicii “Oltenia” vor transpune publicul într-o călătorie muzicală plină de emoție și sensibilitate.

Soliștii care vor da viață acestui magnific oratoriu sunt Sophie Negoïta (soprană, Elveția), Claudia Codreanu (mezzosoprană), Andrei Mihalcea (tenor) și Iustinian Zetea (bas). Maestrul de cor Bogdan Botezatu a coordonat armonios corul pentru un concert de excepție.

”Oratoriul de Crăciun” este o capodoperă, integrând muzică din compoziții anterioare ale lui Bach. Lucrarea este împărțită în șase secțiuni, fiecare dedicată unui eveniment important din perioada Crăciunului. De la descrierea nașterii lui Iisus până la botezul său în râul Iordan, fiecare parte aduce în prim-plan emoția și splendoarea sărbătorilor.

Despre  Festivalul ”Craiova Muzicală”

Festivalul Internațional ”Craiova Muzicală” este un eveniment cultural de prestigiu dedicat frumuseții și diversității muzicii clasice și contemporane. Cu o istorie bogată de 50 de ani, festivalul continuă să încânte publicul cu spectacole de înaltă ținută artistică și experiențe muzicale de neuitat.

                ————————————————————————–

                Ramona Bădescu

                Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova

               

                http://www.filarmonica-oltenia.ro/

https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/

https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *