Stagiunea Colibri, ACTul 8: Marcel Iureș în „Rosto“, pe scena Teatrului Colibri

0

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova și Teatrul ACT București se reunesc și în această lună, în cadrul Stagiunii Colibri. ACTul 8, și ne propun (re)întâlnirea cu lumea lui Caragiale într-o montare de Alexandru Dabija.

Ca un arc peste timp, tot un spectacol în regia lui Alexandru Dabija și tot cu Marcel Iureș în distribuție, „Absolut!“ după Ivan Turbincă de Ion Creangă, creionează fix 9 ani de la deschiderea microstagiunii Colibri într-un ACT¸ cea care anunța că poveștile se scriu și pentru tineri și adulți la Teatrul Colibri Craiova. Sunt 9 ani împliniți chiar acum în luna decembrie de la debutul parteneriatului dintre cele două instituții de spectacol, parteneriat anunțat în seara de gală a deschiderii oficiale a Stagiunii 2014/2015.

Joi, 14 decembrie 2023, la ora 19:00 publicul se poate delecta cu spectacolul „Rosto“, adaptare după I.L. Caragiale, regia și scenografia Alexandru Dabija, cu actorii: Marcel Iureș, Dan Rădulescu și Ionuț Toader.Spectacolul revine pe scena Teatrului Colibri după doi ani de la ultima reprezentație aici.

„Era Caragiale un reacționar? Sigur, nu era progresist. Nu era nici așa, nici altminteri. De aceea, deși are palmă grea, îl simțim de-al nostru și-l apelăm tandru «Nenea Iancu». Avea ureche bună și asculta cu atenție. E rîndul nostru să-l ascultăm.“ (regizorul Alexandru Dabija)

„Această producție – în care spiritul ludic al regizorului întâlnește lumea lui Caragiale – are la bază o dramatizare realizată de Alexandru Dabija, care pune în legătură fragmente din mai multe schițe ale marelui scriitor. Spectacolul „Rosto“ spune o poveste misterioasă, cu infinite nuanțe despre învățământul românesc, oferind o imagine realistă a societății actuale.“ www.teatrulact.ro

Spectacolul se adresează unui public de peste 16 ani!

30 LEI/PERS.: preț unic pentru acest spectacol

Biletele se pot procura de la Agenția Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 / 16:00 – 19:00, iar duminica, în intervalul 10:00 – 13:00.

Mai multe informații se pot obține la tel.: 0251.412.473, pe www.teatrulcolibri.ro, www.facebook.com/TeatrulColibri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *