REPER Dolj caută candidat pentru Craiova PunctRo

0

După ce au lansat public apelul la o „opoziție unită”, care să producă la timp un candidat comun la primăria Craiova, cei de la Reper iau hora înainte și aruncă pe piață un site care să sondeze opiniile electoratului cu privire la profilul viitorului candidat în stare să o detroneze pe Lia Olguța Vasilescu și principalele puncte din platforma electorală.

Inițiativa a fost prezentată de liderii organizației județene și municipale ale REPER, Carmen Stângă și senatorul Cosmin Poteraș.

„Lansăm astăzi site-ul candidatpentrucraiova.ro, un site prin care solicităm susținerea craiovenilor pentru acest proiect. Înainte de a vorbi de candidaturi, ar trebui să vorbim de un proiect comun, un proiect care să ne unească, un proiect în care să atragem și societatea civilă și pe toți aceia care vor să muncească în folosul craiovenilor”, a declarat presedintele REPER Dolj, Carmen Stângă.

La rândul său, senatorul Poteraș, a insitat pe nevoia stabilirii unui candidat unic al opoziției întregi, „cu excepția partidelor extremiste și anti-UE”, bun de a fi aruncat în campania electorală de la anul și pe necesitatea ca acest candidat să fie desemnat de partidele vizate printr-o rundă de alegeri primare, la care să aibă acces toți craiovenii cu drept de vot. În plus, candidații dornici de a se înscrie în cursă nu ar trebui condiționați de apartenența la vreun partid, având drum liber și independenții.

„În urmă cu câteva luni de zile a fost lansată în spatiul public ideea unei coaliții de partide care să vină și să propună o alternativă la actuala administrație. Noi am mai făcut un pas și chiar am trimis o scrisoare către celelalte organizații de partid din Craiova prin care le solicităm să adere la acest proiect de sesmnare a unui candidat comun printr-un proces transparent și democratic. Din păcate, până acum nu am primit vreun răspuns. Cred că trebuie sa pornim de la decalajul dintre Craiova și celelalte mari orașe. Acest decalaj s-a mărit în ultimii ani și vedem alte orașe cum se dezvoltă și cum atrag investiții din ce în ce mai importante. Trebuie să plecam de la ideea de a înlatura actuala administrație locală, însă nu e suficient să o înlaturam, trebuie să venim și cu soluții pentru a găsi cea mai bună variantă pentru a înlocui administrația locala”, a declarat președinte REPER Craiova, Cosmin Poteras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *