SECU, un nou serviciu de evidenţă a persoanelor din judeţul Dolj unde cetăţenii pot obţine acte de identitate

0

Luni 11.12.2023 la orele 10.00, în localitatea SECU este programat să-și deschidă activitatea cu publicul al 65-lea Serviciu Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor din județul Dolj, evenimentul având loc în comuna Secu, sat Secu, str. Principală nr. 200, județul Dolj.

 Cetățenii din această comună vor avea posibilitatea să depună cereri și să obțină acte de identitate la/de la sediul acestui serviciu, programul de lucru cu publicul fiind zilnic între orele 0830-1630.

Pentru cei interesați să obțină un act de identitate, îi informăm că trebuie să completeze o cerere pe care o pot procura de la ghișeu și să prezinte următoarele documente: actul de identitate vechi (dacă este cazul și dacă îl mai dețin), documentul cu care se face dovada spațiului de locuit, certificatul de naștere și suplimentar, când este cazul: certificatul de căsătorie, hotărârea de divorț definitivă și irevocabilă sau certificatul de divorț. În cazul copiilor minori care solicită un act de identitate este obligatoriu ca aceștia să fie însoțiți de unul dintre părinți sau de un alt reprezentant legal, când este cazul.

În situațiile când nu se pot prezenta toate documentele ce trebuie anexate la cerere, persoanele în cauză vor primi cărți de identitate provizorii, al căror termen de valabilitate este un an de zile.

Contravaloarea actului de identitate, 7 lei pentru cartea de identitate și 1 leu pentru cartea de identitate provizorie, se achită la casieria Primăriei Secu.

În cazul unor situații deosebite care necesită eliberarea de cărți de identitate în regim de urgență, persoanele se pot adresa telefonic (nr. telefon 0351/437039) Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj, din subordinea Consiliului Județean Dolj, pentru a se programa să depună cererea, eliberarea actului de identitate făcându-se în ziua următoare depunerii cererii.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Secu – telefon: 0351/431252 sau la Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj – e-mail: dpcep_dj@dj.e-adm.ro, tel: 0351/437039, fax: 0251/421624.

Cu stimă,

DIRECTOR EXECUTIV,

MARIN STĂNICĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *