AUR cere extinderea cercetării penale pentru achizițiile din timpul pandemiei și pentru Raed Arafat

0

            AUR solicită extinderea cercetării penale pentru achizițiile din timpul pandemiei și la Raed Arafat și la Adrian Streinu Cercel, cel care, în timpul unei emisiuni televizate, s-a denunțat cu privire la sponsorizările primite din partea unei companii farmaceutice producătoare de vaccinuri, a anunțat deputatul de Dolj Ringo Dămureanu, la conferința de presă a organizației județene.

            „AUR a stat la baza înființării comisiei de anchetă cu privire la achizițiile din timpul pandemiei. Le-a fost frică celor care conduc această instituție să ne lase să prezidăm această comisiei. Ei bine, iată că adevărul începe să iasă la lumină, adevăr despre care noi am vorbit încă din 2020. Credem că este absolut necesar ca după doamna Mihăilă, domnul Voiculescu, domnul Cîțu să se extindă această cercetare penală și să fie inculpați și ciocli pandemiei, Raed Arafat, Adrian Streinu Cercel, și nici reprezentantul României la OMS de la acea vreme nu cred că ar trebui ocolit, actualul ministru al sănătății”, a spus Dămureanu.

Ringo: AUR are inițiative bune pentru români, dar sunt blocate de PSD-PNL-UDMR-USR

           Potrivit deputatului de Dolj, parlamentarii partidului au continuat și în această săptămână să se lovească de „blocada împotriva AUR impusă de PSD-PNL-UDMR-USR!”, indiferent de camera în care activează.

            „La Senat au fost respinse de către PSD-PNL-UDMR, împreună cu USR, două proiecte de legi extrem de importante pentru români. Unul viza creșterea redevențelor la gaz și petrol și un altul care viza creșterea taxelor și a redevențelor la extracția de minerale. Amândouă sunt justificate de faptul că România are cele mai mici taxe în aceste domenii din UE și sunt justificate, de asemenea, de faptul că bugetul este în suferință și ar putea fi îndestulat cu creșterea acestor taxe. AUR are inițiative bune pentru români. Facem legi, dar iată cum sunt tratate. Avem aproape 200 de proiecte de legi care sunt într-o fază sau alta de respingere pentru că puterea nu ține cu românii. Majoritatea proiectelor de lege sunt blocate la Camera Deputaților, care este cameră decizională, și sunt ținute la sertar”, a declarat Ringo Dămureanu.

Spitalul Mobil AUR continuă și în 2024 și se va extinde

            Liderii AUR au decis continuarea campaniei medicale derulate de partid în acest an. „Congresul AUR a decis continuarea pentru anul 2024 a activităților derulate în cadrul Caravanei Medicale în parteneriat cu Asociația Medici pentru Satele Țării și crearea unor noi programe de sprijinire a populației pentru un stil de viață sănătos. Strategia pentru anul 2024 se va concentra pe consolidarea și extinderea acestei inițiative, subliniind angajamentul continuu față de sănătatea și bunăstarea cetățenilor.  Am pornit in urma cu 5 luni caravana medicala ca o concretizare a unei promisiuni făcute în campania electorală. AUR a promis românilor în campania pentru alegerile parlamentare din 2020 că nu va folosi subvenția publică acordată de la bugetul de stat decât pentru construcția unui spital. Acest proiect de anvergură subliniază angajamentul AUR de a ajuta comunitățile care se confruntă cu dificultăți în accesarea serviciilor medicale. AUR are viziunea de a construi o Românie mai bună”, a precizat vicepreședintele AUR Dolj, Alexandra Stanciu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *