Fără evenimente deosebite în minivacanța de 1 Decembrie

0

Peste 1000 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj și Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au fost la datorie în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie a.c. în zona de competență, astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță această minivacanță.

Asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul manifestărilor comemorative, cultural-artistice și sportive care au avut loc în zona de competență a fost principala misiune a jandarmilor.

Efectivele de ordine publică au acționat proactiv, concentrându-și eforturile pe asigurarea și menținerea ordinii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravenţională.

Astfel, datorită adoptării unui dispozitiv important de ordine publică în stradă, dar și cu sprijinul cetățenilor care au ținut cont de recomandările preventive, echipajele Jandarmeriei nu s-au confruntat cu situații de tulburare gravă a ordinii publice.

De asemenea, în perioada menționată, au fost desfășurate și acțiuni preventiv educative în comun cu lucrători din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Craiova.

În intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie a.c. efectivele celor două unități de jandarmi au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.280 lei, în principal pentru fapte prevăzute de Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și au constatat 6 fapte de natură penală.

În perioada următoare jandarmii celor două unități vor continua acțiunile pentru prevenirea faptelor contravenționale și infracționale în zona de competență, recomandând cetățenilor să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au comportament antisocial sau să apeleze numărul de urgență 112.

                       Compartimentul Informare,  Relaţii Publice şi cu Publicul   

                                         GJMb Craiova                                 IJJ Dolj                               

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *