JANDARMII DOLJENI LA DATORIE ÎN MINIVACANȚA DE 1 DECEMBRIE

0         
În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, Inspectoratul de Jandarmi Județean “Mihai Bravul” Dolj și Gruparea de Jandarmi Mobilă “Frații Buzești” Craiova vor diversifica măsurile şi acţiunile specifice de asigurare a ordinii publice şi siguranţei cetăţenilor, urmărindu-se, în principal, prevenirea faptelor care aduc atingere normelor de convieţuire socială.

          Vineri, 1 decembrie, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova va asigura măsurile de ordine publică la evenimentele dedicate ,,Zilei Naționale a României” ce se organizează în municipiul Craiova, precum și în municipiul Tg. Jiu, județul Gorj.

          De asemenea, Inspectoratul de jandarmi Județean Dolj va asigura măsurile de ordine publică la evenimentele dedicate ,,Zilei Naționale a României” ce se organizează în municipiile Calafat, Băilești și orașul Filiași.

          Totodată, în perioada 1 – 3 decembrie, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările cultural artistice organizate în Piața Frații Buzești din Craiova.

          La parada organizată în municipiul Craiova vor defila un pluton de jandarmi și garda Port-Drapel din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean “Mihai Bravul” Dolj și 9 autospeciale de patrulare și intervenție și 3 ATV-uri din dotarea structurilor de jandarmi, iar reprezentanți din cadrul celor două unități de jandarmi vor lua parte alături de  autorităţile publice locale, la ceremonialul militar şi religios dedicat acestei sărbători.

          De asemenea, în această perioada, jandarmii vor participa și la misiuni de menținere a ordinii publice, atât independent cât și în sistem integrat cu polițiștii, în zonele aglomerate, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

          Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la manifestările organizate în spațiul public, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii  de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să supravegheze cu atenție copiii care îi însoțesc și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare a bunurilor şi obiectelor personale.

          De asemenea, recomandăm cetăţenilor, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

                           Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

IJJ Dolj                                GJMb Craiova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *