„Istoria națională prin valori culturale și tradiții românești“, celebrată la Calafat, miercuri, 29 noiembrie

0

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vă invită la Calafat, la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României, reunite sub genericul „Istoria națională prin valori culturale și tradiții românești“, miercuri, 29 noiembrie 2023, ora 11:00.

Alături de profesorii și elevii Liceului Tehnologic „Ștefan Milcu“ din Calafat, care este organizatorul și gazda evenimentului, vor veni reprezentanți ai Casei de Cultură a Municipiului Calafat, cadre didactice și elevi de la Școala Gimnazială „Constantin Gerotă“ și Școala Gimnazială „Gheorghe Brăescu“ din Calafat, de la Liceul Teoretic „George Șt. Marincu“ Poiana Mare și de la Școala Gimnazială „Gh. Jienescu“ Rast.

Un moment „Dolju-n bucate“, proiect al C.J.C.P.C.T. Dolj, va completa tabloul manifestărilor care celebrează Ziua Națională a României la Calafat. Participanții vor acoperi mesele cu preparate tradiționale și vor găti la ceaun delicioasa mâncare de fasole.

În program, organizatorii vor aduce scenete, dansuri și cântece populare pregătite de Ansamblurile „Rozele Calafatului“, „Drag de joc“ din Poiana Mare și „Mugurașii Rastului“. În interpretarea elevilor Liceului Tehnologic „Ștefan Milcu“ din Calafat vor răsuna cântece patriotice dedicate zilei de 1 Decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *