Ionel Gheorghe, coordonator AUR Dolj: Racolăm și noi, ba chiar mai mulți! Ținta e să avem 50 de deputați

0

Astăzi, la Biroul Parlamentar al deputatului Ringo Dămureanu, a avut loc conferința de presă săptămânală AUR Dolj. Conferința a fost susținută de Coordonator Ionel Gheorghe si Vicepreședinte AUR Dolj Alexandra Stanciu.

Bilanț Caravana Medicală AUR în județul Dolj

Caravana Medicală AUR a părăsit sâmbătă seara județul Dolj, urmând a-și continua activitatea săptămânile viitoare tot în Oltenia, în județele Gorj și Mehedinți. Regiunea noastră a primit o atenție specială, toate cele 5 județe fiind incluse în prima jumătate din numărul județelor vizitate de caravană.

“În cele 18 județe realizate până în prezent, inclusiv Dolj, aproape 10 mii de români, mai exact 9293, s-au bucurat de serviciile medicale oferite gratuit de specialiștii AUR, fără trimitere de la medicul de familie și fără decontare de la Casa de Asigurări de Sănătate”, a declarat Coordonatorul Judetean dl. Ionel Gheorghe.

Doar în județul Dolj au călcat pragul caravanei medicale peste 800 de persoane, numărul persoanelor consultate în județul nostru fiind de 697. Aceștia au beneficiat de analize medicale, electrocardiogramă, și ecografie abdominală. Medici specialiști și primari au acordat consultații și tratamente stomatologice, consultații de medicină internă și oftalmologie, pacienții beneficiind inclusiv de ochelari acordați gratuit.

Pe lângă cadrele medicale (medici și asistenți), zilnic au fost prezenți între 17 și 24 de voluntari din partea organizației județene AUR Dolj, care au ajutat personalul medical și pacienții.

“Este un proiect major asumat de noi încă din 2020, cel legat de sănătatea românilor. Am promis că vom construi un spital din subvenția care se acordă pentru partidele politice. Nu am fost lăsați, am fost împiedicați prin toate mijloacele. De aceea am recurs la această soluție, a spitalului mobil, care probabil că ajută chiar mai mulți români. Ne preocupă sănătatea seniorilor noștri, ca și educația tinerelor generații în spiritul valorilor noastre fundamentale”, a conchis dl. Ionel Gheorghe, Coordonator Judetean AUR.

Alianța AUR se consolidează  

„AUR a marcat în această săptămână nou act de unire. Tot mai mulți români și partide se alătură proiectului nostru. 

Astfel, marți, în cadrul unei conferințe extraordinare, pe lângă Partidul Republican și Alianța Național Țărănistă, s-a alăturat oficial Alianței AUR și partidul Forța Identității Naționale, consolidând astfel un pol suveranist autentic. Din ce în ce mai mulți oameni, din ce în ce mai multe formațiuni se alătură proiectului AUR.

Proiectul Alianța pentru Unirea Românilor, atât ca partid politic, cât și ca alianță, are la bază 4 piloni: națiunea română, familia, libertatea și credința creștină. Drumul de anul viitor spre 50% plus 1 din voturile românilor este matematică pură. 

Vom avea în 2024, două corpuri de armată care se vor înfrunta: așa-zisul Bloc Democratic PSD-PNL și veșnicul UDMR, cu polul suveranist coagulat în jurul AUR.

Vrem să ne unim pentru că numai uniți putem să îi ajutăm pe români. Numai uniți putem învinge”, a declarat dl. Ionel Gheorghe, Coordonator AUR Dolj.

Referitor la acuzațiile de posibil traseism putem afirma ca „ toți cei care vin aici nu vin la masa pusă, nu vin la candidaturi dinainte asigurate, ci vin să muncească, astfel încât pentru prima oară în ultimii 33 de ani forțele care au condus România să fie înlăturate democratic de la putere. Dacă pot pleca parlamentari racolați de alte partide, racolăm și noi, ba chiar mai mulți. Ținta e să avem 50 de deputați ca să putem contesta actele legislative dăunătoare pentru români la Curtea Constituțională și să depunem moțiuni simple împotriva actualului guvern trădător. Număr actual de membri ai parlamentului nu ne permite să facem aceste demersuri, a declarat in incheiere Coordonator judetean dl. Ionel Gheorghe. 

Cele mai scumpe Sărbători de iarnă din ultimii 33 de ani 

Vicepresedintele AUR Dolj, dna Alexandra Stanciu a declarat ca:

„În vreme ce PSD și PNL se laudă cu legea pensiilor care nu rezolvă problemele din acest sistem, în vreme ce guvernul Ciolacu caută tot felul de modalități prin care să mărească taxele și impozitele, implicit povara asupra românilor, ne apropiem cu pași repezi de o lună cumplită pentru români.

Decembrie ar trebui să fie o lună a bucuriei, a sărbătorilor, doar că pentru români anul acesta luna decembrie va însemna griji suplimentare și un impact economic major asupra veniturilor familiale.

Ne îndreptăm cu pași repeze spre cele mai scumpe sărbători de iarnă din ultimii 30 de ani. Ce înseamnă asta? Că românii vor trebui să cântărească bine toate cumpărăturile pe care le vor face. 

Ca să înțelegeți mai bine: pentru un purcel de 6 săptămâni românii ar trebui să plătească între 450 și 600 de lei, iar porcii de 70-80 kg variază între 1.400 lei și 1.600. Pentru porcii de peste 150 kg, prețul se situează între 14 și 16 lei pe kilogram.

Cum ar putea o familie cu venitul minim să își poată asigura cele necesare pentru masa de sărbători sau pensionarii cu venituri de-a dreptul mizere?

Însă, nu doar carnea de porc s-a scumpit. Românii care vor să țină postul Crăciunului le e tot mai dificil pentru că legumele s-au scumpit cu peste 10%.

Față de septembrie 2022, prețurile alimentelor de pe rafturile magazinelor din România au crescut la fel de mult ca și media europeană, adică cu 9,2%”.

Protest masiv în Sănătate: Salariații din Ministerul Sănătății și 29 de DSP-uri au ieșit miercuri în stradă

“Lucrătorii din 28 de Direcții de Sănătate Publică (DSP) județene, inclusiv de la Dolj și din celelalte județe din Oltenia, plus DSP București au ieșit miercuri în stradă, într-un protest spontan, nemulțumiți de condițiile de lucru și de discriminarea salarială la care au fost supuși recent”, a declarat dna. Alexandra Stanciu, Vicepresedinte AUR Dolj.  

Lor li s-au adăugat și câteva zeci de salariați ai Ministerului Sănătății.

“Nedreptatea care i-a deranjat a fost făcută marți în Parlament, când a fost aprobată o lege privind ”reforma Sănătății”, prin care salariile lucrătorilor din Casele de Asigurări de Sănătate (CAS) au crescut, în timp ce ale medicilor, asistenților și celorlalți lucrători din DSP, care de fapt asigură reforma în Sănătate, au rămas pe loc, la nivelul stabilit în urmă cu mulți ani”, continuat sa declare vorbitoarea. 

 În toată perioada anterioară, salariile în cele două instituții similare au fost egale.

“ În ședința de luni, deputatul Ringo Dămureanu, Secretar al Camerei Deputaților, a cerut Parlamentului să continue să acorde tratament egal între cele două instituții, mai exact să se admită amendamentul favorabil lucrătorilor din DSP-uri. Supus la vot, acest amendament a fost respins, cu 36 voturi “pentru” (UDMR și AUR), 6 “contra” (USR) și 136 “abțineri” (PSD și PNL).

 Prin legea adoptată marți, Camera Deputaților a arătat că i-a răsplătit pe lucrătorii din CAS-uri pentru greva făcută și i-a pedepsit pe lucrătorii din DSP-uri pentru că nu au protestat împreună cu ei. Miercuri a venit însă și rândul celor din DSP să protesteze.

Reprezentanții lucrătorilor i-au cerut Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, să stabilească de urgență o întâlnire pe această temă”, a conchis Alexandra Stanciu.

Biroul de presă Alianța pentru Unirea Românilor Dolj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *