Concert Mozart/Stravinski la Filarmonica Oltenia, o seară de excepție cu dirijorul Jangwon Seo și pianistul Mihai Diaconescu

0

Filarmonica Oltenia aduce în atenția iubitorilor de muzică un eveniment remarcabil ce va avea loc vineri, 17 noiembrie, începând cu ora 19:00. Dirijorul Jangwon Seo din Coreea de Sud va conduce Orchestra Simfonică a Filarmonicii Oltenia iar solistul serii va fi pianistul Mihai Diaconescu.

Programul muzical va cuprinde două lucrări de referință ale muzicii clasice: Concertul în Re minor pentru pian și orchestră, K. 466 de Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia nr. 1 în Mi bemol major, op. 1 de Igor Stravinski.

Dirijorul Jangwon Seo: o prezență inovatoare

Jangwon Seo este absolvent al Universității de Muzică din Düsseldorf, Germania, și a beneficiat de îndrumarea profesorului Bojidar Dimov. Experiența sa include colaborări cu diverse orchestre și instituții muzicale de renume internațional. Ca dirijor, s-a evidențiat printr-o abordare inovatoare și unicitate în interpretarea lucrărilor clasice.

Solistul Mihai Diaconescu: talent recunoscut la nivel internațional

Mihai Diaconescu, născut în Craiova, este un talent în plină ascensiune. A debutat în lumea muzicii la vârsta de 12 ani și de atunci și-a construit o carieră impresionantă. Pianistul a obținut premii și distincții în competiții naționale și internaționale și a concertat în țări precum Germania, Italia, Austria, Finlanda, Rusia și multe altele.

Programul serii: emoție și culoare

Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul în Re minor pentru pian și orchestră, K. 466 – Un vârtej emoțional transmis prin fiecare notă, o capodoperă ce ilustrează măiestria și geniul compozitorului. Un dialog sublim între pian și orchestră.

Igor Stravinski: Simfonia nr. 1 în Mi bemol major, op. 1 – O incursiune în universul sonor al unuia dintre cei mai inovatori compozitori ai secolului XX, o simfonie ce aduce o explozie de culoare și ritmuri pline de viață.

Evenimentul va avea loc la Filarmonica Oltenia Craiova și promite o seară plină de emoție și rafinament muzical pentru toți cei prezenți.

Biletele pentru acest concert se achiziționează online, pe entertix.ro:

https://www.entertix.ro/evenimente/18355/concert-simfonic-17-noiembrie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni-vineri (orele 10:00-18:00), telefon 0251 414 698. Prețurile biletelor: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori).

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul www.filarmonica-oltenia.ro sau vizita pagina de Facebook a filarmonicii: www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova.

                ————————————————————————–

                Ramona Bădescu

                Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova

               

                http://www.filarmonica-oltenia.ro/

https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/

https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *