Caravana medicală AUR, tur de forță în sat la Ciucă

0

Caravana Medicală AUR a poposit timp de două zile în comuna Plenița, localitatea de baștină a șefului Senatului Nicolae Ciucă, unde a acordat asistență medică pentru sute de localinici și pentru doljeni veniți din localitățile învecinate.

Deputatul AUR de Dolj, Ringo Dămureanu, a susțnut și o coferință de presă la fața locului, alături de Cristina Dumitrescu, membru în conducerea centrală a formațiunii și candidat AUR la alegerile europarlamentare din 2024.

„Acest proiect nu este o propgandă politică, este doar respectarea unei âpromisiuni electorale. AUR a promis în 2020 un singur lucru: că vom construi un spital pentru români din subvenția pentru partide. Am încercat orice variantă, de la discuții cu Ministerul până la inițierea unui proiect de lege pentru a îndeplini această promisiune. Nu ni s-a permis. Am găsit în cele din urmă o soluție cu aceste T|IRuri echipate, cu care ne deplasăm în locurile în care oamenii au cea mai mare nevoie – în mediul rural. Iată am ajuns la aproape 9000 de pacienți și continuăm. Săptămânile următoare vom merge în Gorj și Mehedinți. Le mulțumesc voluntarilor medici și asistenți care ne-au ajutat și fac în continuare un apel către cei care vor să ni se alăture, pentru că vom avea nevoie pentru județele următoare”, a declarat Cristina Dumitrescu.

La rândul său, Ringo Dămureanu a ținut să puncteze succesul caravanei la Plenița, unde l-a bifat printre vizitatorii camioanelor medicale AUR și pe primarul din localitate.

„Oamenii aveau nevoie de această caravană. Mulți dintre ei sunt fără pensii, fără salarii, fără asigurări de sănătate. Plenița dă țării al doilea om în stat, suntem la câteva sute de metri de casa în care a copilărit domnul Ciucă. Din păcate, nici în mandatul de ministru al Apărării, nici în cel de premier și nici în cel de șef al Senatului, oamenii nu au văzut niște inițiative menite să schimbe în bine lucrurile. Comuna Plenița, deși este una dintre cele mai mari din țară, duce lipsă de servicii medicale de calitate pentru categoriile vulnerabile. Ar merita poate un spital permanent, cu toate specializările. Așa că spitalul nostru mobil a fost primit foarte bine. S-au lămurit și oamenii, s-a lămurit și primarul comunei, am primit azi vizita autorităților locale, cum stau lucrurile. S-a lămurit și domnul primar că tehnologia este de ultimă oră și avem oameni competenți, medici și asistenți din Dolj pe care i-am atras în acest frumos proiect. Toate partidele promit în campanie, diferența e că noi am început să punem lucrurile în practică. Am venit la Plenița și am prezentat cele 20 de microbuze școlare cumpărate de partid, acum am venit acum cu aceste superbe TIR-uri dotate cu aparatură medicală. Trebuie să spun, pentru că foarte multă lume întreabă, și camioanele sunt tot românești, ca și microbuzele. Camioanele sunt produse de o firmă românească din Satu Mare. AUR cumpără doar de la români”, a declarart deputatul AUR de Dolj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *