Caravana medicală AUR, în plină desfășurare, în Dolj

0

Caravana medicală AUR a ajuns în județul Dolj, camioanele și microbuzele cu voluntari fiind instalate în primele două zile ale săptămânii în comuna Bratovoiești.

Inițiativa AUR a avut priză la public, localnicii din Bratovoiești și din comunele învecinate luând cu asalt cabinetele medicale pe roți, într-una din puținele ocazii în care pot beneficia de analize de specialitate gratuite în proximitatea locuinței.

Deputatul de Dolj Ringo Dămureanu, s-a declarat mulțumit de prezență, înnoindu-și apelurile către doljenii aflați în suferință să vină cu încredere la caravana medicală AUR, fără trimitere medicală, card de sănătate sau bani.

„Afluenţa de public a fost una deosebită, cred că mult peste media națională. Doljenii sunt foarte interesați de această caravană. Am avut aproximativ 200 de pacienţi în fiecare dintre cele două zile. Au venit oameni nu doar din Bratovoieşti, ci şi din comunele limitrofe. Ei sunt primiţi într-un cort de primire, merg la triaj, după care merg la cabinetele de specialitate pentru consult. Acest proiec ne dă mari speranțe c visul nostru de a avea un spital AUR în România se va realiza. Iată că se întâmplă deocamdată cu acest spital mobil. A fost o promisiune a noastră în 2020, am economisit sumele destinate partidelor parlamentare în 2021 și 2022, câte 4 milioane de euro pe an și anul acesta am achiziționat aceste trei TIR-uri și un microbuz cu care am demarat proiectul. Toate sunt plătite din subvenția pe care statul o acordă partidelor politice. Oamenii pot să vadă pe ce s-au dus banii. Dotarea interioară a cabinetelor s-a făcut din donații, au fost organizate strângeri de fonduri din toată țara, cum am avut recent și la Craiova. Vreau să precizez că oamenii nu au nevoie de niciun fel de trimitere pentru a veni la această caravană, nu au nevoie de card şi nici nu trebuie să fie asiguraţi, cum, din păcate, sunt mulţi români în ţara asta. Serviciile oferite aici sunt total gratuite”, a declarat Ringo Dămureanu, la conferința de presă organizată, marți. la Bratovoiești.

Plenița și Fărcaș, următoarele destinații ale caravanei

Caravana AUR rămâne în județ până sâmbătă, urmând a fi disponibilă în alte două locații, a anunțat coordonatorul județean Ionel Gheorghe: „Ne bucurăm că acțiunea noastră a atras oameni. Astăzi, după ce terminăm consultațiile, strângem totul și ne mutăm la Plenița, unde caravana va poposi în zilele de mircuri și joi, urmând ca, sâmbătă și duminică, să mergem în aceeași formulă, în nordul județului, în comuna Fărcaș”.

Ciucă, declarat admis fără loc, la caravană

Întrebat dacă nu cumva l-a invitat la următorul popas al caravanei și pe liderul PNL Nicolae Ciucă, originar chiar din Plenița, deputatul AUR a precizat că ex-premierul e binevenit, chiar dacă la această dată caravana nu e suficient echipată să-l primească. „Oricine e binevenit, deci și domnul Ciucă. Vestea proastă e că la ora asta nu putem oferi analize pentru „partea superioară”. Poate pe viitor vom avea și astfel de analize psihologice, psihiatrice, pebtru politicienii care au dus țara de râpă”, a spus Ringo Dămureanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *