Ciolacu: Ne concentrăm în continuare serios asupra a ceea ce avem de făcut pentru depunerea cererii de plată numărul 3

0

Prim-ministrul Marcel Ciolacu: Ne concentrăm în continuare serios asupra a ceea ce avem de făcut pentru depunerea cererii de plată numărul 3, prin care România va beneficia de peste 3 miliarde de euro

Premierul Marcel Ciolacu a analizat astăzi, împreună cu membri ai Cabinetului, stadiul îndeplinirii angajamentele asumate de Guvernul României – ținte și jaloane – necesare pentru depunerea cererii de plată numărul 3 din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Prim-ministrul a cerut miniștrilor coordonatori de reformă să aibă consultări permanente cu reprezentanții Comisiei Europene, inclusiv la nivel tehnic, pentru ca țintele și jaloanele să fie îndeplinite în acord cu cerințele europene și valorificând experiența celorlalte state membre.

”Vreau să ne concentrăm în continuare serios asupra a ceea ce avem de făcut la nivelul Guvernului pentru depunerea cererii de plată numărul 3, prin care România va beneficia de peste 3 miliarde de euro, atât sub formă de grant, cât și împrumut. Sunt bani de care cetățenii români, comunitățile locale și economia au nevoie. Menținem dialogul cu reprezentanții Comisiei Europene și, în baza unui calendar asumat, vom închide într-un termen cât mai scurt toate jaloanele pe care le mai avem de îndeplinit”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Ca urmare a depunerii cererii de plată nr. 3, România va beneficia din Planul Național de Redresare și Reziliență de 2,047 miliarde de euro sub formă de grant și de 1,095 miliarde de euro sub formă de împrumut.

La reuniunea Comitetului interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență au mai participat vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, ministrul Familiei, Natalia Intotero, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, și secretarul de stat în MIPE, Teodora Preoteasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *